Vad innebär det att ge blod?

ge blod är en enkel process som innebär att du först avgöra om en person är lämplig att en donator. När rätten har verifierats givare vanligtvis hittar ett blod-enhet eller en plats, som att ge blod. Givaren måste nästa registret, svara på frågor om sin sjukdomshistoria samt genomgå en mini-fysiska före ge sitt blod. Blodet tas sedan med hjälp av en nål i givarens arm. Denna korta Processen avslutas oftast med förfriskningar för att hjälpa givare anpassa sig till den svaga minskningen i vätskevolymen.

Det första steget i processen för att ge blod är bestämmandet av rätten. Det finns några generella riktlinjer att följa, även specialutbildad teknisk personal är oftast tillgängliga vid varje blodgivning centrum bidra till att lösa individens hälsa historia. Dessa grundläggande Riktlinjerna har en åldersgräns på minst 17 år, vikt av minst 110 pounds, och givaren får inte ha gett blod de senaste 56 dagarna-eller vann dubbla röda blodkroppar under de senaste 112 dagarna. Givaren måste vara allmänt frisk, må bra och kunna utföra normala aktiviteter. Kroniska sjukdomar, som diabetes eller högt blodtryck måste vanligtvis behandlas och under kontroll.

När en givare berättigande är etablerad, kan han söka Röda Korsets hemsida för ett blod-enhet på sig för att donera, om han inte redan har en plats i åtanke. Han kan också ha möjlighet att skapa en profil och schema en bekväm tid tid för att ge blod med hjälp av denna webbplats. Givaren måste i allmänhet lägga fram ett ID-kort och fylla i blanketter registrering som omfattar hälsa och demografiska frågor. En utbildad tekniker kommer vanligtvis granska dessa former och administrera ett mini-fysiska till varje givare före provtagningen. Denna korta fysiska innehåller vanligen blodtryck och checkar puls, samt att övervaka givarens temperatur och testa hans blodet järn.

Till att börja med själva processen med att ge blod, kommer en tekniker rengöra ett område av givarens arm och sätter en nål i en ven. Givaren kommer då att koppla av för cirka sju till tio minuter medan påsen fylls med cirka en halvliter blod. Efter att givaren har slutat att ge blod, tar bort teknikern nålen och lägger ett bandage på armen. Refreshments ges vanligen för att hjälpa givaren anpassa sig till den obetydliga minskningen av vätskevolymen och efter några minuter, kan han oftast återuppta sina normala dagliga aktiviteter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.