Vad är Mask av graviditeten?

Under graviditeten kan hormonella förändringar i kvinnans kropp har en mängd olika resultat som påverkar utseende. Masken av graviditeten, även kallad kloasma eller melasma, är en vanlig följd av överskott melanin produktionen i samband med graviditet hormoner. Delar av huden i ansiktet blir mörkare och ger ett starkt fräknig utseende som kan likna en mask. Behandling av masken av graviditeten ofta hålls utanför tills efter graviditeten slutar, för att förhindra skador på barnet och även att se till att hormonerna inte bara orsakar masken uppstår på nytt.

Inte varje gravid kvinna kommer att utveckla den mask av graviditet, experter har kopplat en ökning av dess förekomst på grund av vissa omständigheter. Kvinnor med mörkare hud är mer benägna att uppleva tecken på melasma än kvinnor med ljusare hy, och hudton förändring kan vara större. Tung solen är också associerat med en ökad risk att utveckla mask av graviditeten. Många experter rekommenderar hatt eller starka solskyddsmedel för att undvika ökad risk för melasma utveckling.

villkor inte bara begränsas till gravida kvinnor. Experter menar att kvinnor som använder hormonella preventivmedel, såsom p-piller, plåster eller hormonell skott, kan också utveckla tillståndet. Masken av graviditeten orsakats av förändringar i hormonell nivåer av östrogen i kroppen, kvinnor som använder hormonella preventivmedel kan utveckla melasma som en följd av östrogen i sin medicin.

Att behandla detta tillstånd under graviditeten, många experter rekommenderar att använda utvärtes läkemedel som minskar hyperpigmentering och får ljusare hud något. En del tyder på att kontrollera med en obstetriker innan de genomgick även lokala behandlingar, som vissa ingredienser kan vara skadliga för graviditet. För det mesta, medicinska experter tyder på att laserbehandlingar och glykolsyra skalar bör undvikas under graviditeten. Om missfärgning av huden är minimal, överväga att använda en multi-nyans concealer och foundation för att jämna ut hudtonen kosmetiskt.

Om missfärgningen fortsätter efter förlossningen eller villkoret inte är en följd av graviditet , några avancerade behandlingsmöjligheter finns. I USA har Food and Drug Administration godkänt Fraxel ® laser för att behandla masken av graviditeten med bara en kort återhämtningstid. Vissa experter rekommenderar också glykolsyra skalar för att minska färg åtskillnad. I många kvinnor, kommer masken av graviditeten blekna till stor del på egen hand en gång hormonella nivåerna återgår till det normala, om symptomen inte försvinna anser besöker en hudläkare för att avgöra vilken typ av tillstånd och bästa planer behandling för det enskilda fallet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.