Vad är Forensic Mental Health?

kriminaltekniska psykisk hälsa omfattar ett område arbetstagare som arbetar med det juridiska systemet som det avser lagar om mental hälsa. Dessa arbetstagare kan vara psykiatriker, psykologer, licensierade rådgivare eller socialarbetare. Arbetet i rättspsykiatri psykisk hälsa är varierad, bland annat flera olika typer av arbete.

En del av rättsmedicinska psykisk hälsa, särskilt arbetstagare med psykiatriker, får granska dem som anklagas för ett brott för att avgöra lämplighet att ställas inför rätta, eller för straffbara ansvar för att de med allvarlig psykisk sjukdom. Ofta har sådana psykiatriker kan erbjuda expertutlåtanden om deras åsikter om en misstänkt. Dessa experter ofta i konflikt med experter från motsatta sidor, vilket innebär att den kriminaltekniska psykisk hälsa är ett som är föremål för tolkning.

I andra fall kan kriminaltekniska psykisk hälsa arbetstagare behandlas särskilt behandla personer med psykisk sjukdom med pedofili, eller andra störningar. De kan arbeta vid straffrättsliga institutioner för psykiskt sjuka, och utveckla strategier för att hjälpa patienter utrotande av psykiska sjukdomar. Deras mål är att minska brottslig återfallsrisken.

kriminaltekniska psykisk hälsa kan också låta några terapeuter att profilera misstänkta. Till exempel kan de skriva eller studera läran om de typer av människor mest sannolikt att seriemördare eller att begå våldtäkter. I vissa fall, t. ex. profilering också skulle innebära expertutlåtanden, men i många fall bidrar den rättsmedicinska psykisk hälsa arbetstagare enbart bistå i polisens undersökningar av särskilda typer av brott.

kriminaltekniska psykisk hälsa arbetstagare måste också vara närvarande för att arbete med misstänkta som visas psykiskt sjuka och underrätta dem om deras rättigheter. De kan arbeta med ett misstänkt för att låta dem veta hur lagen påverkar sekretessen, och vilka rättigheter misstänkta kan ha i fråga om att antingen godkänna eller vägra godkänna medicinering. De kan också arbeta med familjer att utse en person som kan fatta beslut för en psykiskt sjuk misstänkt, när denna misstänker är för sjuk för att fatta sådana beslut om sin egen.

De flesta kriminaltekniska psykisk hälsa experter utbildas första inom området psykisk hälsa, och sedan ytterligare utbildning i rättspsykiatri psykisk hälsa. Till exempel den genomsnittliga psykiatern första blir en läkare, sedan en psykiater, och slutligen får spendera två eller tre år utbildning i rättspsykiatri.

Vissa rådgivare eller psykiska hälso-och sjukvårdspersonal får sin utbildning genom organisationer som FBI. Detta är fallet med många professionella profilering i USA. Andra går i skolor som syftar till att ge denna speciella typ av utbildning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.