Hur gör jag Lös Njursten?

Omkring en av tio personer kommer att utveckla njursten i livet, som kan lösas upp läkemedel eller naturläkemedel. Mediciner kan styra graden av surhet eller alkalinitet i urinen som kan hjälpa lösa upp vissa typer av stenar. Extrakorporeala stötvåg lithotipsy (ESVL), perkutan nephrolithotomy eller ureteroscopic sten avlägsnande har även visat sig vara framgångsrika medicinska behandlingar. Med fosforsyra är ett naturligt sätt att bryta ner kalcium bygger upp samt dricka örtte och mycket vatten.

De flesta är överens om att förebyggande är den bästa medicinen. För personer med en historia av njursten, läkare brukar rekommendera som går minst 2,5 kannor (2,3 liter) av urin en dag. För att göra detta kommer en patient behöver dricka ungefär 14 koppar (3,3 liter) vätskor varje dag-och ännu mer om patienten bor i ett varmt och torrt klimat. Lemon bidrar också till att förhindra uppkomsten av stenar genom att öka nivåerna av citrat i urinen. Många läkare rekommenderar att patienter har ett glas saft, gjord på riktigt citroner, en gång dagligen.

De flesta njurstenar är kalcium stenar. Kalcium stenar kan inte lösas genom att ändra dina kost eller tar mediciner. En liten procent av njursten är gjorda av urinsyra, en restprodukt som normalt lämnar kroppen i urinen. Urinsyra stenar kan ibland lösas med medicin. För att lösa upp njurstenar som dessa, kan din läkare ordinera allopurinol och en alkalinizing agent.

Syror är ofta föreskrivna eftersom de kan naturligtvis upplösa njursten som Kalciumbaserat. Levern spelar inte en roll i syra-reglering och det är lätt vidare till njurarna. Fosforsyra kan hittas i de flesta läskedrycker och det har hävdats att dricka ett glas läsk tillsammans med mosade gröna grönsaker kan hjälpa lösa upp och spola igenom njursten. Fosforsyra är ett mineral (oorganiskt) syra och pH-reglerare, som används vid tillverkning av gödningsmedel, rengöringsmedel och läkemedel och som tillsats i cola drycker. Detta kanske inte verkar som något en patient vill skaffa i kroppen, men används i en liten dos, kan syran bidra till att lösa upp njurstenar.

Några mer tilltalande fysiska åtgärder omfatta örttéer som använder örter som hortensia root, wild yam rot, kramp bark, Joe-Pye weed, rölleka blad, groblad blad och majs silke. Maskros och majs silke är effektiva diuretika för att hjälpa naturligt passera stenarna när de har upplösts. Goldenrod fann en ört allmänt i naturen, kan vara effektivt även i en infusion. Teer bör brant i en täckt kruka för 20 minuter och det rekommenderas att 3-4 koppar konsumeras dagligen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.