Vad är en familjeplanering Center?

Ett centrum för familjeplanering kan betyda olika saker beroende på vad centrum erbjuder. Oftast är dessa centra är som sådana som drivs av organisationen Planned Parenthood ®. Men vid andra tillfällen kan de centra utformad för dem som är intresserade av att utöva naturliga familjeplanering, och de kan kopplas till religiösa organisationer.

I Planned Parenthood ®-modellen, många typer av familjeplanering centrum erbjuda kvinnor och män tillgång till information om metoder för att undvika graviditet. Läkare och /eller yrkesverksamma sjuksköterska arbetar för kliniken, ge prov, testa för förekomst av sexuellt överförbara sjukdomar, tala med människor om deras sexuella vanor, och hjälpa människor att avgöra om vanor medföra risker. De förvaltar också graviditetstester och de kan hjälpa kvinnor att välja om de typer av preventivmedel som de kanske vill använda. Under tentor, kan de ställa några preventivmedel som kräver införande, som spiraler preventivmedel (IUP). En hel del av centrum familjeplanering kommer också att erbjuda gratis kondomer för kvinnor eller män som begär det.

Ibland ett centrum familjeplanering erbjuder tillgång till "dagen efter" piller eller abort tjänster. Andra kan ge abort rådgivning och se att en kvinnas vårdbehov efter att hon har en. Vissa familjeplanering center erbjuder även graviditet vård upp till leverans av ett barn.

Många gånger, tjänster på ett familjeplanering centrum är gratis eller låga kostnader, särskilt för tonåringar och för dem som hamnar i låginkomsttagare. De kan vara dyrare om man har högre inkomster, men detta är beroende på varje station och behoven hos den som använder det. Många centra ta en mängd olika försäkringar också, men en del människor kanske föredrar att gå någon annanstans för vård om de har försäkring. Ofta familjeplanering center som utför många av sina tjänster gratis har långa väntetider och små budgetar, de kan helt enkelt vara så trevlig som att sitta i en väl finansierad läkarmottagning, men detta kan variera.

Natural familjeplanering centra tenderar att ha olika tjänster. En del drivs av religiösa organisationer djupt investerade i naturliga orsaker familjeplanering, och det är möjligt att kvinnor som inte är helt beslutade om naturlig familjeplanering kan bli påmind om den religiösa aspekterna av att välja något annat. För många kvinnor som skulle stödja naturlig familjeplanering är detta ingen betydelse, och de är långt lyckligare befinner sig på ett familjeplanering centrum som kan stödja deras behov och som inte rutinmässigt praxis andra metoder som inte stämmer med deras moraliska åsikter.

Dessa kliniker kan användas av kvinnor som försöker bli gravid och har problem med eller av kvinnor som vill använda metoder som godkänts av sin tro för att undvika graviditet. Ibland kliniker har begränsningar för vilka personer de kommer att se, och de kan vara resistenta mot att arbeta med ogifta personer. Men kliniker kan ha graviditet rådgivning och stöd, särskilt för att förebygga aborter. Avgifter för dessa kliniker kan vara ingenting eller mycket beroende på inkomstslag och hur kliniken är strukturerad.

Kliniker som erbjuder familjeplanering kan innebära två diametralt motsatta åsikter fertilitet, preventivmedel och graviditet rådgivning. Därför är det vettigt att se lokala kliniker upp online, eller ringa dem och fråga vilka tjänster de erbjuder. Detta ger kvinnor och män ett val att avgöra vilka lokala kliniker kommer de flesta tjänar deras behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.