Vad är symptom på Appendicit?

Det vanligaste symtomet på blindtarmsinflammation, som är inflammation av bilagan är smärta i nedre högra sidan av buken, mellan militära och höftbenet. Ett sådant symptom är viktigt att notera, eftersom blindtarmsinflammation kan leda till mycket allvarliga infektioner om det förblir obehandlade. Andra symtom brukar medfölja blindtarmsinflammation, och att veta dessa symptom kan hjälpa dig avgöra när du bör kontakta en läkare.

Inte alla blindtarmsinflammation kommer att leda till livshotande komplikationer. Men man kan inte säga om blindtarmsinflammation kommer att lösa utan medicinsk behandling. Det är bättre att ta till en viss försiktighet genom att se en läkare om du misstänker blindtarmsinflammation, som läkaren bäst kan avgöra vilken behandling som bör vidtas.

Bortsett från smärta i nedre högra kvadrant i magen, som gradvis kommer att förvärras, de med appendicit har ofta feber. Tarmen kan påverkas också, men ofta på olika sätt. Vissa har intensiva känslor av illamående och kräkningar. Andra kan ha förstoppning eller diarré. Vissa kan ha både kräkningar och diarré. De flesta med blindtarmsinflammation inte känner sig hungrig.

mage faktiskt kan visa tecken på synlig svullnad. Detta är ofta en ansamling av gas, även om det kan tyda på en svullen bilaga. Mest påverkade med appendicit hitta de har svårigheter att tömma gas, vilket gör att dilatation av buken.

En undersökning av någon med appendicit vanligtvis avslöja fler symtom. Till exempel, ökat trycket på tillägget i regel i extrem smärta. Barn kan dock känna smärta i hela buken. Hos små barn kan det vara särskilt svårt att uppnå en diagnos eftersom yngre barn inte att tydligt kunna artikulera där smärtan känns mest.

Vanligtvis en ultraljudsundersökning av buken bekräftar blindtarmsinflammation, eftersom bilagan är särskilt stora. Den oro med en sådan svullnad är att den kan resultera i en brista bilaga, som kan sprida bakterier i resten av bukhålan,

orsakar mycket allvarlig bukhinneinflammation som kan leda till döden utan behandling.

är dock inte alla med appendicit kommer att ha en spricka bilaga. Vissa läkare administrera nu antibiotika när blindtarmsinflammation verkar lätt att se om ett botemedel kan påverkas utan borttagning av tillägget. När blindtarmsinflammation verkar svår, tillägget tas bort för att förhindra peritonit.

De upplever flera av dessa symptom bör kontakta en läkare omedelbart. Endast en läkare kan bekräfta blindtarmsinflammation och i vilken grad det kan vara farligt för en person. En spricka bilaga är en mycket svårare tillstånd att behandla än blindtarmsinflammation i sin linda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.