Vilken är den bästa Irriterad tarm kost?

Colon irritable (IBS) är en mag-och tarm sjukdom som leder till kramper, förstoppning, diarré och andra magbesvär. Även om det finns inget botemedel mot sjukdomen, finns vissa livsmedel är kända för att utlösa skov av sjukdomen. Genom att skapa en irriterad tjocktarm diet kan kronisk IBS lider kunna lindra en del av deras obehag och fungera mer normalt.

En irriterad tjocktarm kost är inte ett konkret begrepp. Människor kan utlösas eller känsligt för olika livsmedel, och vad kan hjälpa en patient kan faktiskt orsaka symptom i en annan. Att lära sig att bygga en irriterad tjocktarm diet kräver en noggrann övervakning av det livsmedel som äts och hur de påverkar matsmältningssystemet. Vissa experter rekommenderar att hålla en daglig mat dagbok för att kunna avgöra vilken mat kan lindra eller orolig i magen.

De flesta IBS villkor är ett resultat av magen att inte kunna behandlas korrekt vissa typer av mat. Livsmedel som innehåller mycket fett, koffein, och konstgjorda sötningsmedel tenderar att sätta på smärtsamma symtom i många IBS patienter. De flesta mejeriprodukter bör undvikas, eftersom många personer med IBS utvecklar någon form av laktosintolerans, men vissa IBS patienter rekommenderar pro-biotiska yoghurt för sina nyttiga bakterier som kan hjälpa matsmältningen.

Hydration är en viktig del av en irriterad tarm kost. Att dricka tillräckligt med vatten kan hjälpa till att reglera symtomen och förhindra uttorkning under anfall av diarré. Alkohol, kaffe och koffeinhaltiga läskedrycker och tesorter har alla varit kopplade till IBS symptom hos vissa patienter, och kan behöva undvikas.

Eftersom IBS påverkar matsmältningssystemet, rekommenderar många irritable bowel diet att äta små måltider under dagen istället för ett fåtal stora måltider. Att ge matsmältningssystemet mindre att bearbeta på en gång kan bidra till att förhindra eventuella symtom från att visas. Att äta små måltider kan också hjälpa till att identifiera specifika livsmedel som orsakar en negativ reaktion, efter en stor måltid kan det vara svårt att avgöra vilken mat orsakade som problemet.

För många patienter behöver en irriterad tjocktarm diet vara extra högt innehåll av kostfiber för att bekämpa skov av sjukdomen. Att äta dubbel fiber bröd och lummiga gröna grönsaker kan ge ytterligare fiber som kan reglera tarm problem. Ett stort bekymmer för IBS patienter är utvecklingen av glutenintolerans. Fråga en läkare för att testa dig för gluten allergier innan strumpan uppe på hög fiber hela vete bröd.

En kost rik på frukt och grönsaker är inte bara frisk, kan det vara fördelaktigt för många personer med IBS. Patienter som har biverkningar av livsmedel med hög syra kan vara bra att akta sig för citrusfrukter, emellertid, som kan störa magen. I kombination med protein från soja eller vitt kött och fiber-tunga kolhydrater, en IBS patienten kanske kan undvika många otrevliga flare-ups.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.