Vad är några orsaker till infektioner?

Infektioner är ett resultat av kroppens oförmåga att besegra främmande mikroorganismer som kan orsaka skada eller sjukdom om den inte behandlas. Infektioner kan vara virus eller bakterier i naturen och kan orsakas av en svamp eller parasit. Det finns många vanliga infektioner och några mycket ovanliga sådana, alla med varierande orsaker och behandlingar.

Några vanliga bakterieinfektioner omfatta STREP hals, tuberkulos, urinvägsinfektioner, och E. coli . De olika typerna av bakteriella infektioner orsakas av många olika typer av bakterier. Bakteriella infektioner i allmänhet behandlas med ett antibiotikum särskilt utvalda för att förstöra den infekterande bakterier. Vissa bakteriella infektioner, såsom STREP hals, de inhemska, medan andra är externa, såsom impetigo, en vanlig bakteriell hudinfektion. Oral antibiotika är generellt effektivt vid behandling av båda typer av infektioner och hudinfektioner kan ofta behandlas med lokalt antibiotika.

Virusinfektioner är annorlunda än bakteriella infektioner eftersom de orsakas av virus, som är mindre än en bakterie-eller svampangrepp. När ett virus angriper friska celler, den förhindrar cellerna från att göra sitt jobb och orsakar sjukdom. Virus infekterar vanligen en viss typ av celler, som orsakar virusinfektioner kan påverka vissa delar av kroppen. Förkylning är den vanligaste virusinfektion och allmänhet drabbar de övre luftvägarna. Influensa är en annan vanlig virusinfektion, men symtomen kan påverka hela kroppen.

Antibiotika är inte effektivt mot virusinfektioner, men i vissa fall kan en antivirala läkemedel användas för att stoppa viruset från att reproducera. De flesta virusinfektioner måste köra ett naturligt och måste bekämpas bort av kroppen, men i vissa fall, bakteriella infektioner förekomma sekundärt till virusinfektioner, och så ett antibiotikum som används.

Svamp är också en vanlig orsak till infektioner, inklusive ringorm, Fotsvamp, svampinfektioner spik och vaginala infektioner jäst. Svampinfektioner orsakas av svampar som antingen har överförs genom kontakt eller har ökat som en följd av vissa villkor för kroppen. Svampinfektioner behandlas med anti-svamp medicinering som kan tillämpas som en kräm eller tas oralt.

Det finns många olika orsaker till infektioner och olika sätt att sprida dem. Det är inte möjligt att förhindra alla infektioner, även med ett immunförsvar, men risken för virusinfektioner kan minskas drastiskt. Frekvent handtvätt och grundläggande hygien, som att inte dricka eller äta efter någon, täcka munnen när du hostar, och använda vävnader när du nyser, alla sätt att minska spridningen av virusinfektioner.

Tecken och symtom på infektion är feber, lokal rodnad eller svullnad, sväljningssmärtor och smärta i en specifik del av kroppen, t. ex. hals, öron, eller njure område. Om du har en oförklarlig feber som kvarstår i mer än 48 timmar, kan inte lindras med vanliga OTC-läkemedel, eller stiger över 104 ° F (40 ° C), bör du se en läkare så snart som möjligt. Endast din läkare kan avgöra om du har en infektion och hur den ska behandlas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.