Vad är några leverproblem Symtom?

Som kroppens största organ, spelar levern en mycket viktig roll i avgiftningsprocessen av människokroppen, eliminera gifter och toxiner. Levern spelar också en viktig roll i kroppens ämnesomsättning, bland andra viktiga funktioner. Att vara en sådan viktig orgel, lämplig vård för det är absolut nödvändigt för den allmänna hälsan.

Även om levern är slitstarkt och regenerativ, är det helt möjligt för TI duka under för sjukdomar och störningar. Vanliga leverproblem följd av hepatit, levercirros och alkoholism. Utan ordentlig vård och näring, kan levern erfarenhet funktionella svårigheter och med stänga av. Om det stängs helt, är levertransplantationer sökte upp.

Förutom att upprätthålla en lämplig diet, ta hand om levern bör även innefatta att kunna känna igen symtomen leverproblem. En riktig kost är en viktig förebyggande åtgärd, men att vara medveten om symptomen leverproblem kan hjälpa dig att snabbt söka medicinsk vård borde din lever upplever några problem. Snabbt söka upp lämplig läkarvård när sådana symptom har identifierats kan bidra till att undvika en nödvändig transplantation eller sämre.

Gulsot är den viktigaste av alla symtom leverproblem. Erkänts av en gul missfärgning av hud och ögon, orsaken till gulsot omfattar ofta ett överskjutande av galla pigment som kallas bilirubin. När levern inte metabolisera kroppens gallan som den ska, kan huden och ögonen missfärgas. Gulsot kan vara ett symtom på hepatit och alkoholrelaterad leversjukdom.

leverproblem symptom kan också uppenbar i avföringen. ljusa avföring , även grå och röd stol, föreslår ett problem. Pall kan bli ljus eller blek i färg om kroppen inte gör tillräckligt galla eller om bilirubin blockeras från passerar genom tarmen. Antingen orsaken ljusa avföringen är ett tydligt tecken på leversjukdom. (Den kan också föreslå gallblåsan problem. )

Uppsvälldhet kan innebära ett leverproblem också. Detta leverproblem symtom kan uppstå som en följd av en ansamling av gas i tarmkanalen och ett bibehållande av vätska i buken. Kvinnor kan förvirra uppblåsthet med en regelbunden menstruationscykel och därför bör vara medvetna om det sker oftare.

Överdriven trötthet och mental förvirring kan också betyda leverproblem. Orsaken till trötthet, den rör leversjukdom, kan vara från en ändring av kroppens produktion av melatonin. Det har noterats att cirka 30% till 55% av patienter som lider av sömn cirros erfarenhet störningar.

Andra symptom leversjukdom är: mörk urin , överdriven klåda , blodkräkning , diarré , och aptitlöshet .

En ökning av alkohol-eller drogintag, tillsammans med uttalad viktökning och missbruka mediciner kan bidra till leverproblem. Genom att utbilda dig själv, äta rätt och att vidta andra förebyggande åtgärder, kan du hjälpa proaktivt minska risken för leversjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.