Vad är några Barrier Preventivmedel metoder?

Barrier födelsekontroll metoder är former av preventivmedel som försöker blockera passage för spermierna i livmodern, så att spermierna inte kan nå äggledarna, befrukta ett ägg, och leder till oönskad graviditet. Alla dessa metoder, men en är avsedda att användas av kvinnor. Det enda hindret preventivmedel för män är den manliga kondom. Många hinder födelsekontroll metoder också använda sig av spermiedödande medel. Spermiedödande medel minska sannolikheten för att ett oavsiktligt utsläpp av spermier kommer att leda till graviditet.

Det mest effektivt hinder födelsekontroll metoder kondomer avsedda för män och spiral (spiral). De förstnämnda är gjorda av latex och bärs över penis under alla delar av samlag. Kondomer är också mest effektivt för att förhindra att smittas av sexuellt överförbara sjukdomar. En kondom används på rätt sätt är ca 87-90% effektiva för att förhindra graviditet. Används med spermiedödande medel, visar kondomen ungefär 92% effektiv.

kondomer är relativt nya former av kontroll hinder födelse metoder som bärs av den kvinnliga sexpartner. När det används på rätt sätt täcker kvinnliga kondomen inne i slidan helt, vilket blockerar åtkomsten till livmoderhalsen och livmodern. En del kvinnor är dock inte gillar med detta formulär, eftersom en del av kondom kan ses utanför slidan. Det är också mindre effektivt än den manliga kondomen och endast cirka 79% effektivt i att förhindra graviditet.

Två liknande typer av kontroller hinder födelse metoder mellangärde och den cervikala locket. Båda metoderna kräver montering av en gynekolog. Membranet hade ett vårlikt ring backas upp av ett tjockt lager av gummi, och den är fylld med spermiedödande medel innan de placeras i slidan. Livmoderhalsens locket används också med spermiedödande medel och passar över livmoderhalsen. Både membranet och livmoderhalscancer cap är endast bäras under sex och ett par timmar före och efter samlag.

Båda dessa kontroll hinder födseln metoder kan vara billigare på lång sikt än den kvinnliga kondomen, eftersom de endast behöver bytas ungefär en gång per år. Vissa kvinnor har problem med komfort faktor av av dessa metoder. Ibland kvinnor kan också ha allergiska mot spermiedödande medel, vilket gör bär någon av dessa hinder födelsekontroll metoder svårt eller omöjligt. Membranet och den cervikala luva båda nästan lika med det kvinnliga kondomen i effektivitet. Membranet är ca 82% effektivt för att förebygga graviditet, och livmoderhalscancer cap har ungefär en 80% effektivitet takt.

kopparspiral är den mest permanent, och mest effektiva för kontroll hinder födelse metoder. Många IUP release nu progesteron, som hindrar en kvinna att gå igenom hennes normala menstruationscykel, minskad graviditet. Denna form av preventivmedel är avsedd för en kvinna som planerar att vara sexuellt aktiva under lång tid utan att bli gravid, eftersom oönskade graviditeter med en spiral i stället ofta innebär missfall av ett ofött barn.

Intrauterin medel i livmodern, en gynekolog måste implantat en kopparspiral enheten i ett mindre kontor förfarande. Spiralen kan sitta på plats för 1-10 år, och har en 98-99% chans att förhindra graviditet. Om enheten visar sig obekväma, förfarandet bort en kopparspiral är ganska enkel, men många kvinnor tycker att IUP oändligt bättre och mer effektivt än andra kontroll hinder födelse metoder. Det bör noteras att IUP, membran, och livmoderhalscancer kepsar inte skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar, och att inga hinder födelsekontroll metoder är helt effektiva för att förhindra graviditet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.