Vad är innerörat?

innerörat är en del av det mänskliga örat system som utgör ramen för överföring av stimulering av nervimpulser från den yttre örat till hjärnan. Flytande fyller kroppen av innerörat. Denna konfiguration bidrar till att fastställa mekanismen för komponenterna i innerörat för att ta emot de vibrationer som överförs från den yttre örat till mellanörat och slutligen till innerörat regionen, där nervändarna processen och överföra uppgifterna till hjärnan.

Inner öron består av två huvuddelar. Innerörat är den del som huvudsakligen handhar hörsel. Cochleae har ett utseende som är ungefär som att en liten snigel, och är överdragen med ett skikt av små hårceller som känner av ljud emot och sända signaler till hörselnerven system som i sin tur lämna uppgifterna vidare till hjärnan.

Den andra stora delen av innerörat kallas labyrint . Till skillnad från cochlean är labyrint mer intresserad av att hjälpa till att upprätthålla en god känsla för balans. Till utseendet är labyrinten något likt halvcirkelformade kanaler som bidrar till att acklimatisera balansen och utanför situationen ändras.

Beläget i tinningbenet kontrollerar innerörat hur hjärnan reagerar på olika typer av stimuli. Detta omfattar assimilering av ljudvågor och producera i slutet om att vi tänker på som att höra, samt justering av balansering av kroppen som de enskilda rör sig om, så att en känsla av balans upprätthålls. När innerörat skadas eller försämras på något sätt, en förlust av hörsel en oförmåga att stå eller gå ordentligt är vanligt.

Infektioner kan tillfälligt påverka funktionen i innerörat. När ångest är ett resultat av någon typ av bakterier, kommer medicinering hjälper ofta att rensa upp infektionen och ta bort källan till obehag. Men trauma till innerörat, t. ex. i någon typ av olycka kan leda till permanenta skador. När det gäller cochlean kan detta innebära införandet av ett implantat som bidrar till att delvis återställa hörseln.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.