Vad är D-vitaminbrist symptom?

Att få rätt mängd olika vitaminer och näringsämnen varje dag är mycket viktig för fysiskt och psykiskt välbefinnande. I många fall, att man inte intar åtminstone den lägsta dagliga dos som rekommenderas av olika experter kan leda till utveckling av ett antal symtom. Detta gäller med vitamin D och andra näringsämnen. Här är några exempel av vitamin D-brist symptom som visar på behovet att öka den dagliga konsumtionen av denna viktiga vitamin omedelbart.

Rakit är en av de sjukdomar som oftast utlöses av en brist på vitamin D. Ben blir svagare och som en följd av detta kommer benen börjar ofta att böja under trycket av kroppens vikt. Tillsammans med utvecklingen av rakitis hos barn, kan denna vitaminbrist leda till ett liknande tillstånd hos vuxna kallas osteomalaci. Medan ben mjukna, osteomalaci normalt inte leder till böjde benen, i stället blir den allmänna benstommen mycket svag, vilket gör att förekomsten av frakturer betydligt vanligare. En förlust av styrkan i ben är lätt en av de vanligaste av alla D-vitaminbrist symptom.

En vitamin D-brist syndrom kan också framgår av en uppgång i incidens av förkylningar och influensa. Eftersom avsaknaden av D i kroppen kan bidra till att sänka det naturliga immunsystemet, är det organ som kan parera virus och buggar. Tillsammans med förkylningar, astma och andra andningsbesvär är också vanliga vitamin D-brist symptom.

När de lämnas obehandlade, en brist på D-vitamin kan leda till utveckling av livshotande sjukdomar. Det finns en länk till D-brist och bröstcancer. Dessutom har koloncancer och äggstockscancer också varit med bland de flera Vitamin D bristsymptom. Även till synes friska människor kan finna att plötslig högt blodtryck kan spåras tillbaka till utfiskning av D-vitamin i kroppen.

Inte alla vitamin D-brist uppvisar symtom som sysslar med funktionen hos kroppens egen hand. Den känslomässiga välbefinnande en individ kan också äventyras av brist på vitamin D. Ångest och depression kan orsakas eller förvärras av bristen på detta viktiga vitamin, eftersom det är nödvändigt att skapa de byggstenar som producerar signalsubstanser som bidrar till att upprätthålla känslomässig balans. Seasonal Affective Disorder, en typ av depression som är vanligare vid kall väderlek, kan utlösas av en brist på D-vitamin och andra viktiga näringsämnen. Detta beror på en utmärkt källa till vitamin D är exponering för solljus, något som många människor saknar när de bor inomhus mer under vintermånaderna.

Lyckligtvis är den behandling för vitamin D-brist enkel. Komma ut och spendera lite tid i naturligt solljus hjälper skjuts läkningsprocessen. Att tala med en läkare och avgöra hur mycket D-vitamin för att ta i kapsel eller tablettform varje dag kommer också att bidra till att återupprätta en god balans. Beroende på vilken av vitamin D-brist symptomen är inblandade, kan ytterligare behandling av både tillståndet och bristen ske samtidigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.