Hur väljer jag det bästa Exfoliating Cleanser?

Exfoliering av huden, och särskilt i ansikte kan vara mycket användbara för att minska finnar och hålla huden ser fräsch och ren. I synnerhet bidrar en peelingen att kasta döda hudceller, som kan fastna och orsaka saker pormaskar eller whiteheads och sårskorpa dessa bort hjälper det att avslöja yngre hud under som kan stimulera nya hudceller tillväxt. Därmed väljer de bästa exfolierande rengöring kan vara användbara för att förbättra hudens utseende, och de viktigaste avgörande faktor i detta val kommer ofta ner till hudtyp och produktens prestanda.

Det är tre till fyra grundläggande hudtyper: normal, fet, kombination och torrt. En annan kategori kan finnas för känslig hud. Inte alla exfolierande cleanser är användbart för alla dessa typer. Det finns vissa som marknadsförs som fördelaktiga alla hudtyper, men en utformade för en viss hudtyp kan vara till större nytta.

Sedan peeling tar bort hud, människor har för att avgöra om en exfolierande cleanser gör sitt jobb ordentligt eller skapa irritation. Detta är ofta ett försök och misstag process. Det är en mycket bra idé att få mycket små flaskor eller tuber med hudrengöringsmedel (eller tom gratis prover) när så är möjligt för att spara pengar i experimentella försök fas.

Några saker som kan fästa uppmärksamheten på olämplig av en särskild hudrengöringsmedel omfattar irritation i huden efter användning, ingen förändring i huden känner eller utseende, och ökade breakouts eller oiliness. Om dessa symptom tycks överväga att prova en olika exfolierande cleanser. Personer med blandhy får mest ifrågasättas eftersom de har fet områden och torra hudpartier. Det kan vara nödvändigt att använda en typ av peelingen på T-zonen (panna, näsa) och en annan på kinderna. Omväxlande vissa människor hittar en "alla hudtyper" peelingen som fungerar mycket bra.

Det bör också noteras att det finns olika typer av exfolierande. Vissa kallas fysiska och andra kallas för kemisk. Kemisk dem innehåller en mängd olika kemikalier som vanligen har en syrakomponenter. Dessa syror som beta hydroxy acid, alpha hydroxy syra, retinoinsyra (retinol) och en mängd olika fruktsyror, handla på huden vid kontakt, släppa döda celler. Fysisk exfolierande verkligen föll som huden är skurat bort eftersom de kan grovt, exempel på denna typ inkluderar en exfolierande rengöring som innehåller socker eller grovt salt, gropar aprikos och saker som mandlar.

exfolierande kanske inte är speciellt rengöringsmedel. Vissa tvålar innehåller kemiska exfolierande, men många av de fysiska exfolierande kunde kräva ytterligare tvätt med tvål. Många människor är lyckligare om de kan få en scrub som rengör och exfolierar i ett steg, medan andra kanske föredrar den två-steg-metoden.

Det är omöjligt att ange namnet på en specifik exfolierande rengöring som kommer att vara anpassade till alla människor och alla hudtyper. Trial and error är verkligen den bästa metoden för att bestämma vad som fungerar mest för enskilda ansiktet eller kroppen hud. Uppenbarligen word of mouth är ett annat bra sätt att avgöra vad som skulle kunna ställas inför rätta. Ett ytterligare utmärkt resurs för att få råd om rätt rengörings är en husläkare eller hudläkare. I synnerhet hudläkare kan ge rekommendationer baserade på kunskap om patientens hudtyp och historia, vilket kan vara mycket användbar för att hitta en bra produkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.