Hur blir jag en utvecklingsbiologi psykolog?

Utvecklingspsykologi handlar om psykologiska förändringar och tillväxt att ske under hela loppet av en människas liv. Professionals tillämpa principerna i dussintals olika utvecklingsstadierna teorier för att förstå, förutse och förhindra vissa beteenden. Många utvecklingsarbete psykologer arbetar i forskningsinstitutioner, utföra studier och formulera teorier om mänsklig tillväxt och utveckling. Vissa yrkesutövare, gällde dock praktiken klinisk psykologi, genomförande utveckling teorier för att hjälpa kunderna bättre förstå deras tankar, beteenden och mönster. En person som vill bli en utveckling psykolog antingen bygger vanligen krävs för att erhålla en doktorsexamen, arbetar som en kollega eller praktikant i upp till tre år och passera statligt eller landsspecifika tillstånd examen.

En doktorsexamen eller PsyD vanligtvis krävs för att bli en utveckling psykolog. De flesta börjar sin college karriär i fyra år kandidatexamen program på ackrediterade universitet och högskolor. Majoriteten av studenter större i allmän psykologi, där de tar många olika kurser för att få en grundläggande förståelse för psykologiska principer och forskning. Studenter brukar ta klasser om kognitiva, utvecklingsmässiga, och onormal psykologi, bland andra ämnen. Kurser i statistik och studiedesign är särskilt viktiga för en person som vill bli en utvecklings psykolog i en forskningsanläggning.

Många studenter bedriva praktik eller forskning positioner assistent i skolan laboratorier, där de har möjlighet att vinna själv erfarenhet i utformningen och genomförandet av studier. Assistenter och praktikanter vanligtvis arbetar i team med andra studenter stöd professorer i sin forskning. De kan ansvara för rekryteringen av frivilliga, inrätta tester, tolka resultat och skriva vetenskapliga artiklar.

Efter avslutad kandidatexamen program, en person som vill bli en utveckling psykolog vanligtvis gäller för inskrivning vid en respekterad doktorandprogram. Hoppfulla psykologer använder normalt fem till sju år i ett doktorandprogram. Personer som planerar att göra forskning krävs vanligtvis för att slutföra en oberoende undersökning eller litterär analys av någon aspekt av utvecklingspsykologi för att fullborda avhandlingen krav. De flesta prospektiva kliniska psykologer har möjlighet att arbeta som klinisk praktikanter för deras senaste ett till två år av doktorandprogram.

Ny forskning psykologer ofta fortsätta postdoktorstipendium efter examen. De arbetar som assistenter till etablerade forskare i upp till två år för att få ytterligare erfarenheter och förbereda sig för oberoende karriärer. Klinisk utveckling psykologer vanligtvis krävs för att arbeta under övervakning i upp till två år så att de kan jobbet. De flesta stater och länder kräver en ny klinisk specialist passera en omfattande skriftlig tentamen innan han eller hon officiellt blivit en utveckling psykolog. Provmaterial varierar mellan olika regioner, men de flesta tentor mäta en persons förståelse av utvecklingspsykologi principer, etik och lagar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.