Behöver jag antireflexbehandling på mina glasögon?

Antireflexbeläggningen på dina glasögon tjänar många syften. Samtidigt finns det vissa nackdelar med antireflexbehandling. Därför är beslutet om att inte använda det på dina glasögon en högst personlig en som bör göras efter vägning fördelar och nackdelar.

En Antireflexbeläggningen kan vara fördelaktigt vid bilkörning under natten. Ofta personer som bär glasögon eller kontakter uppleva en halo effekt runt strålkastarna och gatubelysning vid körning i mörker. En Antireflexbeläggningen eliminerar denna effekt och kan göra mörkerkörning mindre av en distraktion.

En antireflexbehandling på dina glasögon kan också vara fördelaktigt om du spenderar mycket tid på datorn. Att arbeta på en dator för en längre tid kan leda till ansträngda ögon, eftersom ögat muskler kamp för att visa specifika områden av skärmen och kämpa för bländning. Typiska symptom på irriterade ögon när du arbetar på datorn ingår suddig syn, torra ögon, och irritation. Antireflexbeläggning kan minska belastningen på ögonen och göra det möjligt att arbeta på datorn under längre perioder utan problem.

Eyestrain kan också hända att människor som inte arbetar på datorer regelbundet. Spendera mycket tid i ett svagt upplyst rum, till exempel, kan leda till överansträngning av ögonen. Om du upplever ansträngande för ögonen, oavsett anledning, en antireflexbehandling på glasögonen kanske kan hjälpa till.

antireflexbehandling på glasögon också förbättrar ditt utseende, särskilt vid fotografering samtidigt bär dina glasögon . Med glasögon som inte har antireflexbehandling, utanför bilderna tenderar att återspeglas genom glasen och stänga ute bärarens ögon. Anti-reflekterande glas se dina ögon är inloggad.

Det negativa, gör en antireflexbehandling glasögon mer benägna att repor. Vid köp av en antireflexbehandling för dina glasögon kommer din ögonläkare ger troligen dig en speciell duk och renare att använda på dina glasögon. Enkelt rengöring glasögon med en antireflexbeläggning på skjortan kan orsaka repor. En annan nackdel med antireflexbehandling är att det tenderar att plocka upp fingeravtryck och smuts lättare än glas utan beläggning. Detta leder till behov att rengöra dina glasögon oftare, vilket kan vara svårt om du inte har rätt städredskap på sidan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.