Hur väljer jag det bästa ätstörning Specialist?

ätstörningar, om den inte behandlas i tid kan vara skadligt för en hälsa. Med tanke på komplexiteten av ätstörningar, är professionell vård behövs ofta för att få kontroll över sjukdomen. Typiskt ett centralt kriterium att beakta när de söker behandling är om utövaren har de rätta kvalifikationerna som en examen i psykologi, psykiatri, eller professionell rådgivning. Den praktiserande behandlingsform, erfarenhet och interaktion kan vara avgörande faktorer. Som ätstörningar behandling kan bli dyrt, avgifterna och betalningsalternativ som erbjuds av specialist vanligen bör beaktas.

Vanligtvis en husläkare eller psykiatrisk avdelning inom ett lokalt sjukhus kan rekommendera en ätstörning specialist. En annan plats där man kan hitta en väl kvalificerad specialist är genom en klinik som behandlar olika ätstörningar. Dessa anläggningar har normalt terapeuter och läkare som behandlar personer på en öppen och sluten grund, om det behövs. Information om ätstörning centrum och praktiker kan erhållas genom icke-vinstdrivande organisationer. Den nationella ätstörningar Association, till exempel, är ett U. S. baserad organisation som upprätthåller en lista över yrkesverksamma och kliniker som behandlar bulimia nervosa, anorexia nervosa, och liknande sjukdomar.

Generellt, psykologer, psykiatriker, läkare, kliniska socialarbetare, kuratorer kan lämna rekommendationer till en ätstörning specialist som diagnostiserar och behandlar ätstörningar. Det kan mycket viktigt att kontrollera om ätstörningar specialist har en examen i ett relevant ämne såsom psykologi, psykoterapi, socialt arbete eller rådgivning. Vissa specialister är yrkesmän med tillstånd eller kan ha tjänat ytterligare certifiering för att arbeta med ätstörningar patienter.

Dessutom har den lämpliga meriter, kan specialist erfarenheter vara en viktig faktor. Vanligtvis är det bäst att konsultera en utövare som är tillräckligt erfarna för att behandla sjukdomen. En terapeut som samspelar väl och är hänsynsfull av patientens sinnesstämning brukar kunna uppnå bättre resultat.

Olika behandlingar används för att hindra skadliga tendenser som överdriven bantning, rensning, eller binging på livsmedel som kännetecknar ätstörningar. Till exempel kan en terapeut tillämpa kognitiv beteendeterapi för att hjälpa till att ändra enskilda negativa uppfattning om kroppsuppfattning, vikt och mat. Sessionerna kan utföras en-mot-en med patienten inom en grupp inställning, eller med familjemedlemmar. Ibland läkemedel kan förskrivas för ångest eller depression som kan utvecklas i personer med ätstörningar. När beslut fattas om en terapeut, det brukar vara klokt att be om den övergripande behandlingsform, terapier utövaren är insatt i, ofta sammanträdena hålls, och ungefärlig varaktighet av behandlingen.

Även om psykoterapi kan vara en viktig del av ätstörning behandling, personer med detta villkor behöver ofta näring rådgivning också. I allmänhet kan en dietist bedöma en persons matvanor och rekommendera en måltid plan för att få en kroppsvikt inom normalområdet. Vissa terapeuter samarbetar med dietister och samordna sina patientens framsteg. Man kan få omfattande vård genom att äta anläggningar störning behandling eftersom de vanligtvis har tvärvetenskaplig behandling team av psykologer, dietister och läkare.

Kostnaden för behandling kan vara en betydande faktor för begränsa valet av specialister. Vissa utövare anpassa sina avgifter baserade på patientens ekonomiska situation. Vissa erbjuder en betalningsplan som kan vara mer lämpade för den enskilde. Normalt är det lämpligt att samla in specifik information om avgifter, sjukförsäkring och politik betalning av lokal behandling leverantörer. Man kan sedan jämföra denna information för att hitta en behörig specialist ätstörning som också passar in i en patient budget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.