Vad Hälsofördelar Kom från att använda ett Steam Room?

en ångbastu är ett slutet rum som är gjord varmt och fuktigt med hjälp av en värmare och ånga. Många bastur kan användas som ångbad, men försiktighet måste tas med temperaturen att se till att badande inte skållade. De flesta ånga rummen är inredda i en varm omgivningstemperatur, och ångan ökar vid användning av vatten kastas på ett värmeelement. Många spa och gym har ångbastu för användning av deras kunder, som ibland hitta dem uppfriskande efter ett träningspass.

ett ångbad har en fysiologisk verkan på kroppen som är mycket lik den i en bastu. Ångan öppnar upp porerna, ökar ämnesomsättningen, höjer hjärtfrekvensen och kroppen börjar svettas. Detta kan leda till positiva hälsoeffekter, särskilt när en ångbastu används säkert och ofta. Vissa spa har också infört användningen av aromterapi i sina ångbad, för att ge ytterligare fördelar för hälsan och koppla av kunder.

varm, fuktig luft ökar kroppens cirkulation och även löser och mjukar upp muskler och leder. Efter ett träningspass, kommer en stund i ångbastun bidrar till att hålla kroppen avslappnad och flexibel, så att den inte kommer att låsa upp som ett resultat av hård träning. I ångbastun kommer också att hjälpa kroppen att eliminera toxiner, tvinga ut dem genom den resulterande svett. Huden blir renare, mjukare och friskare, särskilt om en peeling scrub används i ångbastun att ta bort det yttre lagret av döda hudceller.

Steam rum är också till stor hjälp för människor som lider av astma och lungsjukdomar. Den torra värmen i en bastu är ibland alltför intensiv för lungorna att hantera, och den mildare fuktig värme i en ångbastu hjälper till att slappna av och öppna upp lungorna och luftrören. Dessutom kan ett ångbad bidra till att minska ledvärk och symtom på artrit. Efter en session i ett ångbad, den badande vanligen känner sig mer avslappnad, vilket kan bidra till att minska problem med sömnlöshet och dålig sömn.

För att ånga på ett säkert sätt, bör den badande ta en varm dusch innan in i ångbastun. Bo sitter i ångbastun i upp till 15 minuter innan spännande att svalna med rumstemperatur luft och kallt vatten i form av en dusch eller dopp. Låt kroppen att återgå till en normal temperatur innan man börjar på en annan runda, och inte ånga mer än tre gånger under en session. Massor av vatten bör förbrukas under hela processen och badande bör avsluta om han eller hon känner sig yr, illamående eller obekväm på något ställe. Som en ångbastu är inte hälsosamt för vissa sjukdomar, bör läkare kontaktas innan du använder en.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.