Vad bör jag tänka när man köper Kosttillskott?

Om du funderar på att köpa kosttillskott, finns det några saker du bör tänka på. När fler och fler märken ta sig in på marknaden, det blir svårare för lekmän att förstå vad som fungerar och inte. Eftersom FDA inte reglerar näringstillskott industrin, det är upp till dig att söka efter den bästa kvaliteten pengar kan köpa.

När du köper kosttillskott, det första du behöver leta efter är speciell formulering. Märkningen ska läsa något i stil med "garanterad kvalitet, oberoende tester och analyseras, uppfyller standarder för styrka och enhetlighet. "Denna märkning kommer ensamt att diskvalificera många vitaminer av bristfällig kvalitet. Ett annat alternativ är att leta efter en etikett som säger "USP Verified", vilket innebär att ideell organisation amerikanska farmakopén har testat och godkänt produkten. Slutligen leta efter orden "naturlig" och "biologiskt tillgängligt" vilket betyder att ingredienserna är lätt absorberas av kroppen i stället för till spillo. Leta alltid efter ett utgångsdatum när du köper kosttillskott. Om produkten inte har ett datum, välj en annan.

annan sak att tänka på när man köper kosttillskott är dina behov. De flesta människor kommer att gynnas av ett komplett multivitamin och inte från att ta olika piller hela dagen. Undantagen kan vara om du har ett tillstånd där du inte kan ta järn, eller om du behöver ta kalcium separat. Om du är osäker, fråga alltid för läkare.

När du köper kosttillskott, kolla etiketter. Leta efter portion och ingrediens styrka. Även en dyrare produkt inte nödvändigtvis garanterar kvalitet, kan det hända att det kräver att du tar bara ett piller om dagen för att uppfylla dina krav, samtidigt som en billigare produkt kan kräva fyra eller fem. Om du funderar på att köpa kosttillskott annat än en multivitamin, gör din forskning. Kava, en populär tillägg som används för sömnlöshet, kan orsaka leverskador hos människor med en släkthistoria av sjukdomen. Andra, som ingefära och ginkgo rekommenderas inte för personer med högt blodtryck. En del kompletterar också störa läkemedelsabsorption, som i fallet med johannesört, som kan sänka effekten av p-piller. Alltid försiktig när man köper kosttillskott du vet lite om eller aldrig har provat förut.

Om du behöver mer information innan man köper kosttillskott samråda med National Institutes of Health webbplats som innehåller upp aktuell information om kosttillskott.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.