Varför är Dieselolja dyrare än bensin?

diesel, den typ av bränsle som vanligen används i lastbilar, har inte alltid varit dyrare än vanliga bensin som används i personbilar. Åtminstone på papperet, diesel är ett mindre raffinerat petroleumdestillat än bensin, så ska det alltid vara billigare att framställa än bensin. Problemet med diesel priser har mer att göra med lagar om tillgång och efterfrågan på olika oljeprodukter, inte de faktiska kostnaderna för produktionen.

Ett fat råolja kan vara "knäckt" eller uppdelat i ett antal olika produkter, från hem eldningsolja till bensin till fotogen. Oljeraffinaderierna kan bara behandla ett fast antal av dessa produkter på en gång, dock så tenderar de att välja de produkter i högsta efterfrågan på den tiden. Detta brukar tolkas som bensindrivna fordon för passagerare går före dieselbränsle för kommersiella fordon. När en leverans av dieselbränsle är låg, priset naturligtvis går högre.

Någon gång under året, oljeraffinaderierna koncentrera sina insatser på en annan produkt som liknar diesel: hem eldningsolja. Vid denna punkt, vanligtvis strax före vintern, blir diesel rikare och priset brukar droppar. Denna utveckling är inte alltid stämmer, dock, eftersom ett särskilt kall vinter kan hålla efterfrågan på hem eldningsolja hög och återigen sätta diesel produktion lägre på raffinör dagordning.

Under senare år har den federala regeringen i uppdrag ändringar av godtagbar svavelmängden i diesel, och raffinaderier måste uppfylla dessa uppdrag att skapa en extremt låg svavelhalt produkt diesel. Detta innebär betydande investeringar i ny teknik och flera destillering innan den färdiga bränslet bedöms godtagbar av statliga inspektörer. Alla dessa ytterligare bestämmelser och högteknologisk utrustning kan kosta miljarder dollar, och dessa kostnader är ofta konsumenterna till godo genom högre priser.

Det finns också högre federal punktskatter ut på diesel jämfört med vanlig bensin . Några kritiker föreslår den federala regeringen är mindre angelägna om att införa högre skatter på miljontals privata förare än tusentals yrkeschaufförer som använder en mindre populärt bränsle. En del av orsaken diesel är dyrare än gas är den totala mängden federala och statliga skatter tillkommer per gallon.

I många andra länder är diesel fortfarande mycket billigare än bensin, och det finns betydligt fler dieseldrivna personbilar på europeiska och asiatiska vägar. Om fler förare i USA var villig att byta till dieseldrivna fordon, kan priset per gallon diesel börjar falla lägre än för bensin. Mer raffinaderier skulle ha ekonomiska incitament att processen mer diesel under rusningstid kör månader, och mer bränslepåfyllning stationer skulle erbjuda vanlig diesel eller den mer miljövänliga biodiesel till konkurrenskraftiga priser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.