Vad innebär Human Resources Rekrytering?

Arbetsgivare som upplever en hög personalomsättning betala ett högt pris i form av tid och resurser använt intervjuer och utbilda nya medarbetare. På grund av detta, många organisationer har personal på personal som har hand om personal rekrytering, förutom att hanteringen av mänskliga resurser behov av befintlig personal. Organisationer som inte har HR personal internt kan vända sig till personal outsourcing för deras tillfälliga personalbehov rekryteringsbehov.

Egen personal som ansvarar för mänskliga resurser rekrytering, exempelvis en personal chef eller direktör, ofta har en befintlig mall för jobbannonser som de anpassar vid rekrytering av nya medarbetare. Den här mallen omfattar som regel en kort översikt av organisationen utöver information som en potentiell ny rekrytera kan vara av intresse, t. ex. situationen lön utbud och fördelar. HR personal kommer sedan att samråda med den anställde som kommer att ansvara för tillsynen över den nyanställde att fastställa de kvalifikationer och det ansvar som krävs av positionen. Efter jobbet annonsen har släppts, HR är ansvarig för screening inkommande meritförteckningar och arrangera intervjuer med kvalificerade sökande.

HR personal kommer att sitta i intervjuer med de sökande, tillsammans med handledare eller annan anställd som kommer att arbeta nära tillsammans med den nya rekrytera. Vid denna tidpunkt kommer HR personal utnyttja deras personal rekrytering utbildning för att avgöra vilka frågor att ställa den sökande, samt hur man ska värdera sökandens svar, kroppsspråk och övergripande väsen. Efter intervjun kommer HR personal göra en bedömning av den sökandes potential med organisationen och diskutera sina rekommendationer med handledare. Om ett erbjudande om arbete görs till sökanden och han eller hon accepterar, kommer HR personal utrusta den nyanställde med någon nyckel, uniformer eller lösenord krävs för jobbet och se till att den anställde fyller i och returnerar all pappersarbete som krävs av ny personal.

Organisationer som väljer att lägga ut för sin personal rekryteringsbehov kommer att anställa ett bemanningsföretag eller "headhunter. " Efter att ha samlat detaljerna i vad organisationen är ute efter, kommer byrån välja en kandidat från egen pool av arbetssökande på filen eller placera en platsannons på uppdrag av organisationen. Beroende på arrangemang mellan byrån och organisation, medarbetare som är anställd genom ett bemanningsföretag är anställda i detta organ i stället för den organisation de är matchade med, vanligen för en bestämd tid. När tiden är slut får organisationen sedan väljer att hyra de enskilda som sina egna anställda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.