Vad är skillnaden mellan import och export?

Internationell handel är en stadig hav av import och export som innebär att länder över hela världen och folk ibland förväxlar skillnaden mellan export och import. Enkelt uttryckt en import är något som tas i ett land under en internationell gräns, medan en export är något som transporterades från ett land över en internationell gräns. Om en amerikansk affär kedjan köper bananer från Mexiko är det sägs vara importera på bananer, medan den mexikanska producera företag som växer bananer exporterande dem.

De flesta länder försök att uppnå en handelsbalans, där flödet av import och export är relativt lika. Om ett land exporterar för mycket, det kanske inte att kunna stödja sin inhemska behov, medan ett land som importerar stora mängder av produkter får inte ha tillräckligt med pengar för den stora volymen av importen. I ett land med en handelsbalans, import och priser export är ungefär lika, med nationer exportera överskottet föremål till salu, och importera de varor som den behöver.

sammanblandning mellan de båda begreppen kan lindras genom att titta på prefix och jämför dem med andra kända ord. Prefixet "ex-" betyder "ut" eller "bort" som i "exit". Exportera kan ses som sjöfarten varor från en inhemsk producent till en utländsk köpare. "Im-" kommer från latinets "in-" som betyder "in", så en import är bokstavligen tas "till" en nationell hamn. "Det viktiga att komma ihåg om skillnaden mellan import och export är att det har att göra med i vilken riktning varorna reser.

Många företag utför både import och export. De säljer varor för inhemska producenter som vill sälja utomlands utan att behöva ta itu med uppgifter om export, vilket kan inkludera går inspektioner, betala avgifter och taxor, och ordna transport, samt att finna köpare. Import och export företag även upprätta förbindelser med utländska företag som vill exportera sina produkter, att ge stöd att säkerställa att transporterna går smidigt.

I vissa regioner finns det kontroversen import och export. Vissa inhemska producenter hävdar att importen av billiga produkter tillverkade utomlands kan skära i sina nedersta raden, med utländska producenter som tillhandahåller varor till lägre kostnad, eftersom de har billigare råvaror, mindre stränga arbetsrätt, eller förmånliga handelsavtal. Inhemska konsumenter ibland aktivt söka varor som tillverkas inom landet till stöd för landets ekonomi, och de kan protestera omfattande export av inhemska varor, med argumentet att det gör det svårt att hitta inhemskt producerade produkter i olika områden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.