Hur väljer jag de bästa IT-outsourcing företag?

bästa informationsteknik (IT) outsourcing företag erbjuder oftast utmärkt kundservice, finns runt dygnet och erbjuder viktiga tjänster till en lägre kostnad än interna verksamhet. Trender mot outsourcing har funnits under en tid. Denna trend förväntas att uppleva en fortsatt tillväxt genom att företagen ser att minska driftskostnader utan att offra tjänst.

IT-outsourcing kan delas in i två områden: verksamhet och utveckling. Operativa funktioner inkluderar hårdvara och mjukvara inköp, implementering och support. Det finns en rad olika alternativ, beroende på organisationens storlek och komplexitet i den tekniska arkitekturen. Till exempel kan hårdvara vara hos och administreras av ett externt företag. Den programvara fortfarande upprätthålls av kunden, men Server Management är helt utlagd på entreprenad.

Vanligtvis IT outsourcing företag erbjuder en produktserie med en rad olika alternativ, från fullständig hosting och hantering av all programvara till en förminskad version av akut underhåll. Titta på den nuvarande strukturen för din verksamhet och tänker på tiden, personal och resurser krävs för att bibehålla denna struktur. När man jämför de interna kostnaderna för de IT-outsourcing företag, se till att inkludera en prognos ökade kostnader på grund av inflation och andra påfrestningar.

Många företag använder IT outsourcing företag att bidra till utveckling av mjukvara eller projekt tillbehör. I många fall, interna resurser är upptagen med löpande underhåll och projekt ledning. Användningen av IT outsourcing företag kan vara ett bra sätt att träffa både nuvarande och framtida behov.

Alltid erhålla service citat från minst tre olika IT-outsourcing företag. Det effektivaste sättet att hantera denna process är att skriva ett krav dokument som visar information om alla de behov och begränsningar för projektet. Ge detta dokument till alla potentiella leverantörer och be om skriftliga svar. Se till att prissättningen är detaljerad, med en lista över resurser och beräknade totala kostnaderna.

Kolla referenser från andra kunder inom din region eller bransch. Leta efter information om konfliktlösning processen, problemet upptrappning och servicenivåavtal. Tycker om att använda olika verktyg för prestandahantering, som riktmärken och annan statistik för att utvärdera kontraktets genomförande och prestationsnivåer. Dessa poster skall vara inbyggd i kontakten, och oftast är bundna till betalning.

Undersökning av IT outsourcing företag att lära sig om kvalifikationer av deras personal, satsning på utbildning, ersättning paket, och de anställdas lagring . Alla dessa faktorer kan vara mycket viktig, eftersom kvalitativa IT-tjänster är beroende av att kompetensen hos de personer som utför tjänsterna. Ta dig tid att besöka IT-outsourcing företag på plats för att lära sig mer om sin verksamhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.