Vad är en kredit tvist?

Ibland när du får en fullständig kreditupplysning, kan det ha felaktigheter att sänka dina totala kredit värdering. De flesta ekonomiska experter rekommenderar att du alltid kontrollera rapporterna för misstag och att du snabbt skriva till rapporterande organ för att registrera ett kredit tvist. När du tvist ett problem på din rapport, kan du höja din värdering om krediten tvisten avgörs till din fördel.

Den stora rapporteringen organen tenderar att låta dig lämna in ett online kredit tvist om telefon eller via mail. Vi rekommenderar att du använder papper post, eftersom detta hjälper till att skapa poster som du kan kopiera och skicka till andra organ. Inkludera så mycket information som du kan. Säg till exempel en av dina kreditkort rapporter som du gjort flera sena betalningar, men du har annullerade checkar och intäkter på dessa utbetalningar som visar något annat. Inkludera kopior på alla kvitton eller annullerade checkar och kort förklara varför information om din rapport är felaktig.

När du filen kredit konflikter bör du höra tillbaka från byrån inom cirka 30-45 dagar. Om du inte har hört något, bör du kontakta dem igen, via telefon och brev be resultatet av tvisten. När du fråga något på din rapport, de stora organen måste undersöka det, men om du ger dem betydande bevis, kan utredningarna vara snabb.

Efter krediten tvisten är löst, be om en ny kreditupplysning för att kontrollera att omtvistade frågor som faktiskt har rensats. Om de ändå kvar på din rapporten, även om de har varit rapporterats som rensas, måste du tala med the agentur again att kontrollera att de följer igenom med alla åtgärder de tänker vidta. Det kan ta lite tålamod att lämna en kredit tvist och du behöver hålla upp processen genom att se nya rapporter är korrekta, men det kan vara värt tiden om man knölar upp din kreditvärdighet.

Det finns några frågor om när du ska arkivera en kredit tvist. Du bör definitivt fil en tvist om du ser stora problem som konkurs eller avgift-off-effekter som inte tillhör dig. Många människor är omedvetna om att dessa felaktigheter påverkar deras krediter, och även små skillnader på grund av ett en missad betalning skulle kunna ändra de typer och kreditbelopp som erbjuds dig.

Vissa människor vänder sig till rätt kredit reparation företag eller organ för att hjälpa dem med komplicerade kredit tvister. Det är sant att vissa företag som kallar sig för kreditvärderingsinstitut reparation lovar mycket mer än de verkligen kan få. Enligt lagen negativ information som är korrekt kan inte tas bort från kreditupplysningar. Om du inte har bevis på att den negativa informationen är felaktig, ska du inte filen, eller att någon annan fil för din räkning, en kredit tvist.

Om din kredit värdering är låg på grund av problem i det förflutna som är ditt fel, ett kredit tvist hjälper inte. När falska rapporter eller fel finns, kredit reparation företag ta betalt pengar för arbete som du kan göra. Under de flesta fall är det mer rimligt att arbeta med ekonomiskt ansvar för nuvarande och framtida förbättra kredit, och att tvisten gäller felaktigheter på egen hand, gratis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.