Vad är Online Analytics?

ofta kallade webbanalys , är online analytics att samla in information för att förstå beteendet hos en webbplats besökare. Det innebär i allmänhet spårningsinformation verksamhet, förutsäga framtida mönster, och slutligen analysera webbplats prestanda. Med online Analytics kan en webbplats ägare ta reda på var besökarna kommer ifrån, räkna ut varför deras pay-per-klick (PPC) kampanj inte att ställa om till försäljning, i vilka områden deras hemsida saknas, och mycket mer.

Online Analytics spårar besökarnas beteende genom att använda en av två metoder: analysera trafikloggarna När informationen väl har förvärvats eller tracking data i realtid, eftersom det kommer inDen äldsta tekniken, trafiken logganalys, arbetar med rå trafikdata samlats in av en server, vanligtvis statistik i form av tabeller, diagram eller tabeller. Denna typ av analysverktyg kan avslöja information som begär webbadresser, webbläsare och operativsystem, antal sidvisningar och unika besök.

De mer avancerade online analytics teknik innebär att analysera data som trafiken kommer in på en webbsida . Utnyttja denna metod kan webbplatsägare upptäcka svar om besökarnas beteende, att behålla kunder, och webbplatsens resultat när det händer. Metoden kräver mer sofistikerad programvara och ofta kommer i form av en helt förvaltas, värdtjänst. Logga analysverktyg är mer naiv och normalt kommer upp i standard webbhotell paket.

företag som är intresserade av att få en online-analytics lösning måste överväga om att välja en värdtjänst eller licensierad programvara. I en värd miljö genererar analytics företaget och upprätthåller kundens loggfiler utanför platsen, åtala dem som grundar sig på en differentierad prenumerera. Fördelen här är att den som tillhandahåller vanligtvis gör allt det hårda arbetet i form av analyser och rapporter, alla samtidigt som kundens stadigt växande loggfiler.

Licensierade online analytics programvara kan normalt köpas en gång, och installeras på en webbserver. Denna typ av lösning har den fördelen att ha större kontroll över rapportering, arkiverade data och andra nödvändigheter. Det kan också kräva högre interna kostnader för att stödja pågående analysmetoder.

Online analyslösningar är allmänt tillgängliga. Några av de mest populära alternativen finns Coremetrics ®, WebTrends och handel, och Omniture ®, för att nämna några. Urchin analytics programvara som distribueras av Google handel är bland de mest använda programmen, eftersom det är gratis att använda, och till stor del anses vara effektivare än några av de avgiftsbelagda alternativ på marknaden. Eftersom varje hemsida är unik, är den bästa analyslösning definieras ofta som en som uppfyller budgeten och affärsmål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.