Vad är Timeshare hus?

Timeshare hyror en hybrid av äganderätt och hyra. De innefattar en fastighet "ägs" av flera personer som var och en har ensamrätt att använda fastigheten under en bestämd period. Timeshare hyror är särskilt populära för fastigheter i semesteranläggningar. Den som äger tidsdelat boende för en viss fastighet vid en viss tidpunkt har flera alternativ varje yearm och bland annat ta en semester på fastigheten. De kan också sälja rätten att använda fastigheten under den tiden, antingen genom en agentur eller en privat försäljning.

Det finns två huvudsakliga varianter av tidsdelat boende hyror, där man har viktiga rättsliga skillnader. En deeded tidsdelat boende är där den som har tidsdelat boende för en viss vecka är den lagliga ägaren av relevanta delar av fastigheten. Detta innebär att de kan köpa och sälja timeshare direkt snarare än att bara rätt att använda den i ett visst år. Men det också betyda att de är juridiskt ansvarig för den andel av fastighetsskatt.

Ett "rätt att använda" tidsdelat boende omfattar endast ett bestämt antal år. I slutet av denna tid, tidsdelat boende "ägarna" kommer att förlora någon rätt att använda fastigheten. Detta kan göra det mycket svårare att köpa och sälja tidsdelat boende som värde minskar varje år. Eftersom tidsdelat boende ägarna inte tekniskt egen stor del av själva bostaden, den här typen av tidsdelat boende är populär bland utländska fastigheter där lokala lagar gör det svårt eller omöjligt för icke-medborgare att äga egendom.

Flera myndigheter nu finns för att möjliggöra utbyte av tidsdelat boende hyror. Det handlar om någon som har tidsdelat boende för en viss fastighet utbyte rätt att besöka det med ägaren till ett tidsdelat boende för samma period på en annan plats. Sådana system kan timeshare ägare för att besöka ett bredare utbud av fastigheter i hela år utan särskilt mycket till bekostnad. I vissa fall kan en part betalar lite pengar till den andra parten, till exempel när en fastighet eller plats anses högre värde än den andra. I de flesta utbytesprogram, någon som får en annan egendom i ett utbyte måste semester där själva snarare än att hyra ut till en tredje part.

När man timeshare lägenheter, kan det vara svårt att räkna ut om du får ett bra värde. På ytan kan det tyckas att de årliga kostnaderna funkar mycket billigare än att bo på ett likvärdigt hotell. Detta får dock kvittas mot den förlust av flexibilitet som ägare är bunden till en viss destination år efter år om de inte har möjlighet att utbyta eller sälja rätten att använda en fastighet i ett visst år. Det finns också en del av en chansning på att kostnaderna för att besöka en fastighet kan variera från år till år, till exempel om konkurrensen på ett särskilt förändringar flygrutten eller om det finns stor valuta valutakursförändringar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.