Vad är en hållbar Officer?

En hållbar officer är en anställd i företaget som fungerar som en övervakningsansvarig att fastställa och upprätthålla miljönormer. Företaget ranking av sådana tjänstemän varierar, med många höll sig kring rangen av vice ordförande och de kan kallas chef hållbarhet tjänstemän (CSO). Hållbarhet officerare hantera miljökrav på kontoret och se till att företaget bedriver sin löpande verksamhet på ett miljövänligt sätt, och de är också involverade i att göra företagets produkter mer hållbara.

Hållbarhet officerare har utvecklats inom näringslivet som svar på konsumenternas ökande oro för miljön. Liksom många innovationer i näringslivet, när flera företag plockade upp idén, många andra snabbt följt efter, eftersom de inte vill hamna på efterkälken. Även om vissa kritiker har föreslagit att utse hållbarhet tjänstemän uppgår till greenwashing, där ett företag försöker att göra sin miljöimage mer tilltalande genom att ge en illusion av ansvar har andra hävdat att grupptryck hållbarhet program har haft en positiv fördel för miljön genom att uppmuntra företag att agera hållbart.

På kontoret får en hållbarhet officer göra saker som att uppmuntra anställda att gå papperslös, använda återvunnet papper, inrätta återvinningsprogram och väcka låg toalett för badrum. Hållbarhet befäl är också involverade i renovering av befintliga kontor och utformningen av nya, trycka hållbar bygg-alternativ som kommer att öka energieffektiviteten. Förutom att bolaget ser bra ut genom att visa att företaget har ett engagemang för miljöansvar, en hållbarhet officer bidrar också till ett företag spara pengar genom att minska energikostnader och att kontoret fungerar mer effektivt.

Hållbarhet tjänstemän arbetar också med företag att göra sina produkter mer hållbara. Deras arbete kan omfatta enkla åtgärder, som säkerställer att beställningar packas och skickas tillsammans i stället för separat för att minska frakt, eller mer komplicerade åtgärder, t. ex. omarbetning utformningen av befintliga produkter till att omfatta hållbara material. En hållbar tjänsteman kan också delta i företagets miljöprogram, som förbinder sig att plantera träd för kunders räkning, eller sponsring av miljöorganisationer.

Visad cyniskt, en hållbarhet officer förbättrar sitt företags rykte på en marknad där är miljövänlig är en het handelsvara. Att ha en hållbarhet officer tillåter också ett företag att konkurrera med liknande företag som gör sådana tjänstemän en nödvändighet, även om ett företag inte bryr sig om miljön. Men dessa är medlemmar i näringslivet ger också en värdefull tjänst, främja miljöinitiativ, visar företag hur de kan göra affärer på ett sätt som minimalt påverkar miljön och bidra till att bevara miljön för kommande generationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.