Hur kan jag utveckla ledaregenskaper?

utveckla ledarskap kan vara lätt om du koncentrera dig på att vara en bra ledare för dig själv först. Detta innebär att vara sann mot vem du är och vägleda dig själv och hela livet. De med goda ledaregenskaper är inte perfekt och fortfarande gör misstag som alla andra. Skillnaden är att en god ledare lär av sina misstag och hålla fast vid målen de satte.

True ledare förstår också hur be om ursäkt när de gör ett misstag och verkligen vill att andra ska lyckas. Du bör ha erfarenhet inom området du vill guida andra och tänka på hur det kändes att vara i deras skor som elev. Minns dina egna erfarenheter i ett visst ämne kan hjälpa dig att utveckla ledaregenskaper som kan inspirera andra. Men ta bra ledare inte att alla är som dem. True ledare är utmärkta lyssnare.

Enkelt, gott ledarskap beror på att vara både medvetna och socialt medvetna. Bra ledare känner sig själva, samtidigt strävar efter att lära sig om andra genom att lyssna, observation och en medkännande, öppen attityd. Öppenheten aspekt av ledarskap innebär att du är öppen och ärlig mot andra och dig själv. Det innebär också att du är tillgänglig för andra för vägledning och råd när de vill ha det. True ledare tenderar att lära snarare än lär.

Ledarskap genom exempel betyder att du beter dig som du förväntar dig dem du leder att göra. Till exempel, om du förväntar dig att andra ska komma i tid, du själv måste vara snabb. Om ditt lag förväntas genomföra presentationer på ett visst sätt, gör dina presentationer på det sättet själv. True ledare är en del av teamet som de leder. Ledarskap ska aldrig baseras på en attityd av överlägsenhet eller arrogans och denna typ av inställning gör lite för att motivera andra.

I utvecklingsländerna ditt ledarskap, att hitta den stil som passar din personlighet. Till exempel ger den demokratiska ledarstil andra att delta i beslutsfattandet och fokus ligger på teamet avtal. Den auktoritära ledarstil, å andra sidan är för ledare med en stark vision som vill andra att följa den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.