Vad är Näringsgrensindelningen?

Näringsgrensindelningen (NI) var ett klassifikationssystem som används i USA mellan 1937 och 1997 för att samla in statistiska uppgifter om affärsverksamhet. Den ersattes av den nordamerikanska Industry Classification Standard (NAICS), men vissa organisationer fortsätta att använda SIC koder. Securities and Exchange Commission, till exempel, har behållit SIC-koder i sina publikationer och diskussioner om ekonomiska frågor, och det är inte ovanligt att se Näringsgrensindelningen anmälningskoder i olika publikationer.

På 1930-talet var tillverkningsindustrin och industrin blomstrar i USA och regeringen erkänt att föra statistik var mycket viktigt att tillåta regeringen att spåra ekonomisk tillväxt och framsteg. Den utvecklades Näringsgrensindelningen som ett sätt att utrusta varje företag i USA i en kategori. De kategoriseringar kan användas för saker som att jämföra olika branscher ser på de ekonomiska resultaten i olika länder, och identifiera trender i den amerikanska industrin, till exempel framväxten av kvinnan ägda företag.

Varje Näringsgrensindelningen har fyra siffror. De första två siffrorna representerar i stort sett de stora industri-kategorin, medan den andra två skapa en subtyp. 0800, till exempel, är skogsbruk och vissa grenar inom skogsindustrin kan identifieras med olika två siffriga koder för att ersätta "00. " Några exempel på SIC-koderna både 2732 för bokförlag, 3821 för laboratorieutrustning, och 7800 för film industrin.

Använda Näringsgrensindelningen, United States Census och andra organ som håller och spåra statistik kan hålla exakta uppgifter om vilka typer av företag i USA. Hellre än att behöva gå igenom register för hand för att leta efter video uthyrning, till exempel, kan någon skriva in "7841" för att få upp data om videouthyrning butiker över hela USA.

NAICS, en utväxt av standard Näringsgrensindelning, täcker hela Nordamerika, inte bara USA. Sexsiffrigt NAICS koder bryta ned industrier i allt mindre klassificeringar precis som SIC-kod, och denna information kan användas för en rad olika syften.

Komplett listor med SIC och NAICS koder finns från flera myndigheter, tillsammans med omvandlingar för människor som vill veta vad NAICS ersättare för äldre SIC koder kan vara. Att kunna konvertera kan vara användbart när man vill jämföra statistik från olika år, eller när de vill kunna tolka data som publiceras med SIC koder inom ramen för NAICS.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.