Vad är FairTax?

FairTax är både en teori och ett förslag till plan till den amerikanska kongressen som skulle undanröja alla inkomstskatter och Internal Revenue Service (IRS) i sin nuvarande inkarnation. Alla skatter under FairTax, inklusive social trygghet, funktionshinder, eller Medicare skatter skulle avskaffas, vilket amerikanerna med en större andel av sina inkomster. Dessutom skulle FairTax avskaffa skatter på kapitalvinster, arv, skatter på företag, och skatter på bostäder, åtminstone på federal nivå. I stället för att ta ut skatt på dessa vanligen beskattas källor, en nationell omsättningsskatt på 23% på de flesta varor och tjänster skulle inrättas. Varje månad, skulle folk få något av en skattelättnad på sina utgifter, upp till fattigdomsgränsen, för att minska skattetrycket på människor med mindre pengar. I huvudsak skulle de få en skattelättnad som tillåter dem att behålla mer pengar-förespråkare av FairTax kalla detta en "Prebate. "

FairTax skulle då använda skatter som samlats för att betala för sociala system, t. ex. sociala eller Medicare, och förespråkare av den skatt planen kräva att FairTax skulle sänka priserna, eftersom företagen inte skulle behöva betala bolagsskatt. Produktionskostnaderna skulle således vara lägre vilket skulle resultera i teorin, i lägre kostnader för konsumenterna.

Utgifterna skulle ange hur mycket skatt du skulle ha betalat under FairTax. Människor som lägger mycket pengar skulle naturligtvis betala mer i skatt än personer som tillbringar mycket lite. Detta skulle anses vara rättvist eftersom det normalt antas att människor med högre inkomster spenderar mer pengar. Detta är inte alltid fallet, men det är ofta fallet. Regeringen skulle spara pengar också, eftersom det inte skulle behöva stödja den enorma offentliga sektorns struktur IRS.

FairTax skulle innebära att de flesta människor skulle betala ca 30% i skatt på inköp eftersom staten och försäljning stadsskatt inte har tagits bort enligt planen. FairTax skulle lösa ett stort problem i USA-underlåtenhet att följa skatt arkivering inkomst former, eller betala skatt. Illegala invandrare som arbetar "under bordet", skulle inte vara befriade från att betala sin andel av skatt, eftersom skatten skulle baseras på inköp snarare än inkomster.

Principen anhängare av FairTax rörlighet radiopratare Neal Boortz, och kongressledamöter John Linder. Några opartiska grupper, bland amerikaner för rättvis beskattning (AFFT) har också stött FairTax. Många känner nu till de teorier som föreslagits av Linder och Boortz igenom boken, FairTax bok , som var för en tid Antalet en bok om Storsäljaren förteckningar över New York Times .

Motståndare till FairTax planen säga månatlig rapportering som krävs för att få skatteåterbäring skulle vara en utmaning. De förutspår att FairTax skulle leda till ett underjordiskt nätverk av säljare och köpare som vill köpa och sälja saker utan att betala FairTax. Många hävdar att staten omsättningsskatt redan betungande, och att betala ytterligare 23% skulle vara extremt svårt. Vissa upplever att de med lägst inkomst och utbildning skulle ha den största utmaningen förstå nya skattelagar och undviker att vara orättvist beskattade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.