Vad är en Bear Market?

När finansiella marknader upplever en utbredd och kraftig sänkning, de rådande ekonomiska förutsättningarna kallas en "Bear Market. " En björn marknad är motsatsen till en tjur, en marknad som snabbt ökar i värde. När marknaderna vänder GROV, kan resultaten för investerare och allmänheten vara nervslitande. Om en björn marknaden kvarstår, är det möjligt att ingå en ekonomisk depression. Tjur marknader, å andra sidan, tenderar att generera utbredd optimism liksom vinster med investerare hoppas att marknaden inte visar sig vara en bubbla.

Människor särskilja bära marknader med olika indikatorer. Som en allmän regel, är en sann bära marknad åtföljas av en stor pessimism bland investerarna. Investerare tur konservativ, hamstring sina portföljer och göra försiktiga investeringar. Detta driver på marknaden att sjunka ytterligare, vilket har lett till en marknad minskning med så mycket som 20%. En björn marknaden påverkar också flera marknader, i USA, till exempel, både Nasdaq och S P index kommer att börja minska. En nedgång i en marknad ensam är inte en björn marknad, även om det skulle bli början till en.

Under en björn marknad tenderar folk att sälja sina lager, i hopp om att göra en vinst när de kan. Detta kan utlösa en depression, med massa försäljning körning allmän panik. Vissa investerare även utöva blankning, en potentiellt riskfylld investering process där de säljer lånade aktier av i hopp om att köpa tillbaka dem senare till kraftigt nedsatta priser, hålla skillnaden i pris. Detta kan vara farligt om marknaden inte går som förutspåtts. Det är viktigt att skilja en björn marknad från en korrigering. En korrigering händer när uppblåsta aktiekurser sjunka till en mer naturlig nivå. Det är mer kortsiktiga nedgången i lager och värderingar säkerhet, och även om det kan vara svårt att rida ut, det är inte kännetecknas av massa pessimism och frustration med nedgången på marknaden. Under en korrigering, kan kunniga investerare köpa bra lager till lägre priser, vilket kan förvandla en vinst när marknaden ytor från korrigeringen.

Flera saker kan utlösa en björn marknad . Normalt marknadsnedgången åtföljas av en allmän lågkonjunktur, som kännetecknas av hög arbetslöshet och stigande inflation. Dessutom kommer viktiga index såsom bostäder värden tenderar att sjunka snabbt. I USA, var en av de mest kända bära marknader på 1930-talet, under den stora depressionen. Annan bära marknad uppstod i mitten av 1970-talet, till följd av stagflation ekonomin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.