Vad är ChexSystems?

ChexSystems, tidigare känd som Chex Systems, Inc. , är en byrå belägen i Delaware som rapporterar till kreditupplysningsföretag om hur kunderna hantera sina bankkonton. Grunden är att när en övertrassering till en bank är obetald, och om bankkontot är stängd, rapporter ChexSystems denna information till kreditupplysningsföretag som Equifax, TransUnion och Experian. Detta kan påverka en persons förmåga att öppna framtida bankkonton, eftersom cirka 8 av 10 banker och kreditkassor använda ChexSystems att hitta information om kunder.

Vanligtvis när en kund inte har använt ett bankkonto bedrägligt, som deponerar falska kontroller eller inte städa upp övertrassering betalningar och eventuella böter, har ChexSystems inte en skiva eller ditt konto historia. Om du har en historia om att skriva dåliga kontroller, att inte betala eller ha bankkonton stängda på grund av misstänkt olaglig verksamhet, kanske du inte kan öppna ett nytt spar-eller lönekonto. Detta är inte alltid fallet. Vissa banker bortse från informationen om beloppet var liten eller om överträdelsen inträffade för flera år sedan. Varje bank sätter sina egna lagar när det gäller detta och vissa inte använder systemet. Förutom att arbeta som en kredit rapportering byrå kan ChexSystems fungera som en inkassobyrå, och försöka samla in pengar från människor som har lämnat en bank eller hade sitt konto avslutades med stora kontokrediter enastående. Vissa banker använder andra inkassobyråer för detta ändamål, eller försöker samla in pengar på egen hand. Ett problem med detta system är att många rensar upp sina övertrassering belopp och fortfarande visas som har en obetald övertrassering i systemet. Vad ChexSystems och banken du betala kanske inte är klara upp det faktum att du fortfarande visas upp med en övertrassering. Bolagets hemsida hävdar att rapportera medlemmar (bankerna) behöver inte rapportera om problemet har lösts. Om beloppet samlas in via bolagets agentur dock måste detta noteras. Du kanske inte vet att en rapport som fortfarande existerar, men du kan beställa en rapport från ChexSystems att kontrollera om du fortfarande visar ett saldo eller en dålig rapport. Det bästa sättet att ta reda på om du har ett problem är att läsa den rapport som begärdes, och se om du var skyldig pengar till en bank eller till företagets inkassobyrå. Visa dem bevis när du har löst problemet och begära att ChexSystems klar ditt konto. Detta kanske inte alltid fungerar, och du kan ändå visa att du hade ett konto i standard, men ofta när saken kontrolleras och du kan bevisa det för företaget rapporten tas bort.

Om de inte kommer bort rapporten, eller om du anser att detta belopp är omtvistad, kan du bifoga ett personligt inlägg till din rapport, vilket eventuellt kan inte ses av andra banker eller fackföreningar kredit. Oftast dock för att få ditt konto klar, måste du betala alla pengar man är skyldig och sedan se till att företaget tar bort rapporten. Återkom om några dagar och be om en rapport för ärendet har hanterats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.