Vad är lånad Stock?

Borrowed lager innebär bestånd som anses vara en del av en kort försäljning. Vanligtvis väljer säljaren att ta lånade beståndet på ett lån grundval av en mäklare, sedan säljer aktier på den öppna marknaden. Tanken bakom marknadsföringen lånat materiel är att i slutändan betala ett lägre pris per aktie för det bestånd som är på lån, medan sälja aktier till ett högre pris.

Kort säljarna inte fungerar med en förståelse som arbetar med lånade varulagret ingår en viss risk. Eftersom aktiemarknaden kan och gör ibland tar en oväntad vändning, finns alltid möjligheten att budpriset utvidgas genom mäklaren för lånade aktier kommer att vara högre än det pris som den korta säljaren kan medföra för den slutliga försäljningen av beståndet. När detta händer är det den korta säljaren som måste absorbera förlusten, snarare än köparen eller mäklaren.

Oftast kan dock blankning utförs med lånade aktier visa sig vara ett genomgående sätt att generera intäkter. Genom att ägna stor uppmärksamhet åt den historiska utvecklingen av beståndet i fråga, är det möjligt att skapa arrangemang med mäklare som leder till intäkter för båda parter. Den idealiska arrangemang är ett pris som är acceptabelt till mäklaren och också tillräckligt låg för att ge säljaren en bra chans att hitta en köpare som betalar ett bra pris för beståndet. När marknaden sak gäller för förväntade resultat, och säljaren kan hitta en köpare beredd att betala ett pris som täcker mäklaren takt och även genererar en vinst, blir det mycket lönsamma för alla berörda parter.

Medan tillbaka med lånade aktier är inte alltid spektakulära, en investerare med en talang för att blankning kan identifiera personaloptioner som kan producera tillräckligt med vinst för att motivera den tid och de resurser som används för att mäklare affären och hittar rätt köpare. Eftersom handläggningstid för att säkra och säljer lånade aktier är relativt kort, kan säljarna snabbt slutföra processen och gå vidare till en annan affär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.