Vad är nattvarden?

heliga kommunionen hänvisar till nattvarden och vinet som vissa kristna tar som en symbol för kropp och Kristi blod under en del av en gudstjänst. I romersk katolicism är nattvarden inte bara en symbol för Kristi kropp, men det är liksom Kristi kropp. Det är ett sakrament. Sakrament inom katolicismen beskrivs som en symbol för saken och saken själv. Det innebär att när praktiserande katoliker ta nattvarden, har det förändras genom bön till den fysiska Kristi kropp. De är alltså tar Kristus inom sig. Andra kristna samfund Öva inte nattvarden, eller hänvisa till det bara som en symbol för Kristi kropp, som han hänvisade till det vid den sista måltiden. I katolicismen, praktiserande katoliker gör sin första nattvard på ålder av sju eller åtta. Detta anses vara en ålder av förnuft i katolicismen. Således barn sin första nattvard kan förstå exakt vad de gör när de först acceptera värden. I andra kristna samfund, får bröd och vin skickas till alla medlemmar i en kyrka.

Om en vuxen går med i katolska kyrkan han eller hon kommer att delta i en ceremoni, som omfattar dop, första nattvarden, och konfirmationen eller dopet genom Anden. Andra kyrkor kan också kräva dop före erbjuda heliga kommunionen till nya kyrkomedlemmar. Många andra kyrkor gör ingen skillnad mellan dopet av en benämning eller en annan.

De flesta kyrkor ber att icke-troende, eller andra valörer inte ta nattvarden. Medan besökarna är välkomna att vara i gemenskap med kyrkan ledamöter med nattvard är en medveten handling som kräver tro. Det är inte alla människor som tar nattvard också dricka vin eller druvsaft erbjuds. Alkoholister, till exempel sällan dricker vin. Liksom de som är oroade över sjukdom kan inte dricka eftersom vinet är ofta delas av ett ömsesidigt kopp. Vin eller juice som erbjuds på den heliga kommunionen är frivillig. Första hand en person anses ha tagit nattvarden om han eller hon har ätit gemenskap värd, eller bröd. Kyrkor skilja på vad som utgör brödet. Ibland nattvarden börjar som just matbröd. I katolska kyrkan nattvarden är en rund vit wafer gjort av vete. Mot slutet av massan, välsignar prästen värden, och då människor söker sig mot prästen att få värden. Prästen håller upp den mottagande ögonblick och säger "Kristi kropp. " De som får den mottagande svara genom att säga "Amen. "

Värden placeras sedan på tungan eller i den upp och nedvända palmer mottagare, och konsumeras omedelbart. församlingsbor sedan ta sig tillbaka till sina platser och flera stunder av tyst eftertanke därefter observeras.

Helgad värd kan skickas med som tillåts i kyrkan för att ge gemenskap, att ta till dem som inte kan närvara kyrka, som de kommer sjukdom. Antingen en man eller kvinna kan ge gemenskap, men bara en präst kan viga nattvarden. Innan invigningen, är gemenskap enkelt bröd.

Med nattvarden är en del av nästan alla massor, och alla andra sakrament. Till exempel erbjuder ett dop heliga kommunionen till alla delta som är praktiserande medlemmar av just denna sekt av kristendomen. Äktenskap, även när de inte inkluderar en massa, omfatta nattvarden. Nattvarden erbjuds också vid varje daglig massa i katolicismen.

katoliker, dock inte ta nattvarden på långfredagen, den dag som minns korsfästelsen Kristus. Nattvarden är återigen erbjuds på påsk, tre dagar senare fira Kristi uppståndelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.