Vad är Marriage lysning?

Äktenskap lysning, även kallad Lysning, fungera som ett formellt tillkännagivande av avsikt att gifta sig. Av tradition är äktenskapet lysning kallas i många kristna kyrkor, inklusive dem som förvaltas av Church of England och katolska kyrkor. Beroende på nationen, Lysning kan användas i stället för ett bröllop licens, ett kryphål som utnyttjas av vissa homosexuella par, och många kyrkor kräver att lysning läsas innan de skall hålla ett bröllop. Äktenskap lysning är förankrade i århundraden av kristen tradition, och för många fromma par, de är en viktig del av bröllopet processen.

För att kunna anses som giltigt måste äktenskap lysning läsas eller infordras under tjänster på tre söndagar före vigseln i kyrkan i bruden och brudgummen. Om bröllopet hålls utanför socknen bruden eller brudgummen, skall äktenskapet lysning läsas i kyrkan också. Lysning skall anses giltiga i tre månader efter den sista behandlingen. Normalt äktenskapet lysning ange namn och socken för både brud och brudgum, och visar att individer med invändningar mot att äktenskap bör göra dessa invändningar kända före bröllopsdagen. Den religiösa officiella ringer äktenskapet lysning också ange hur många gånger lysning har läst. I den tidiga kyrkan hade giftermål mellan medlemmar av kyrkan som skall godkännas både av föräldrarna till de blivande par och kyrkan själv. Lysning anges formell kyrka godkännande av äktenskapet. Äktenskapet lysning användes också för att utrota olagliga äktenskap, vilket har genomförts mellan människor som gällde för nära eller redan är gift. Bruket att läsa äktenskap lysning i samtliga berörda församlingar säkerställer att alla som motsätter sig äktenskap kommer att få tillfälle att göra det innan den faktiska dagen för bröllopet.

I allmänhet gifta sig utan att lysning gör ett äktenskap är olagliga, men inte ogiltig. Vissa sekter har övervägt att avskaffa äktenskapet lysning, i ett försök att uppmuntra par att gifta sig i kyrkan, som moderna par ibland hitta lysning restriktiv. Andra anser att äktenskapet lysning som ett viktigt steg i rituella som äktenskapet utgör, och insisterar på att lysning läsas innan par är gifta. Par utanför kyrkan som vill gifta sig i en viss kyrka eller katedralen kan krävas för att få sin lysning läst, så se till att fråga om detta då bröllopsarrangemang.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.