Vad är äktenskapet utbildning?

Äktenskap utbildning är en kurs, eller en serie av kurser som syftar till att hjälpa par att lära sig mer om sig själva, varandra och relationer innan man beslutar gifta. I vissa fall ingår äktenskap utbildning också fortbildning för redan gifta par och de som kämpar på och hoppas att förbättra sina relationer.

Tanken bakom äktenskap utbildning är i allmänhet att hjälpa par att lära sig inte bara vad de ska förvänta sig av äktenskapet, men också hur man handskas med saker och ting bättre. Äktenskap utbildning kretsar ofta kring frågor som kommunikation, konfliktlösning, copingstrategier, hålla förväntningarna realistiska, och även frågan om hur man kan anpassa sig till de många förändringar som de kommer att uppleva hela livet tillsammans.

Det finns specialiserade kurser i äktenskapet utbildning för förlovade par, har de som tidigare varit gifta, de som arbetar för att smälta familjer med barn från tidigare äktenskap, och för dem som arbetar för att komma förbi affärer eller andra allvarliga problem. Par kan rådgöra med en instruktör för att lära sig vilka äktenskap utbildningsprogram är bäst lämpad för deras behov. En annan fördel med äktenskap utbildningen är strävan att förbättra existerande äktenskap. Även bra äktenskap har i allmänhet ett visst utrymme för förbättringar, så berikande seminarier och retreats är ofta till hjälp. Vissa par lider också av äktenskap utbrändhet eller närliggande frågor och använda äktenskap utbildning möten för att få tillbaka gnistan i sina relationer. Uppnå större intimitet och effektiv kommunikation i äktenskapet kan bidra till att förbättra allt från vardagliga samtal till kärleksliv.

Med äktenskap slutar i skilsmässa så ofta nuförtiden verkar äktenskap utbildning som en bra idé. Lära mer om vad man ska förvänta sig och hur man hanterar problem när de uppstår verkar vara en bra strategi. Dessa program hjälper också par förstå hur livsomvälvande händelser, även de som de flesta människor anser positiva händelser, kan skapa påfrestningar på en relation.

Saker som att ha ett barn, eller köpa ett nytt hem eller en ny bil, ändra karriär, eller gå tillbaka till skolan, kan alla ta sin tribut av intima relationer. Även om de positiva förändringar, och kan de inte skapar stress. Lära sig olika sätt att arbeta genom stressiga stunder tillsammans naturligtvis kommer att vara till nytta, och kommer också att bidra till att göra de nya förändringarna roligare för båda makarna.

Hitta om program äktenskap utbildning finns i ditt område. Om du planerar att gifta sig, om du redan i ett äktenskap, men tror att din relation kan bli starkare, eller om du tror att ditt äktenskap kan vara i fara, du har inget att förlora och allt att vinna på att få testas relation verktyg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.