Vad är Cathedral Thinking?

Termen katedralen tänkande uppstår från människor tittar tillbaka på det sätt katedralerna byggdes under medeltiden. De som tänkt precis vad Notre Dame eller Chartes Cathedral skulle se ut när den är färdig planerat att de aldrig skulle få se avslutad. Tidigt arbetare på katedraler arbetade mot ett gemensamt syfte att bygga något bestående och vacker syn, och bidrog till en vision om framtiden, men återigen var inte troligt att ständigt se till att visionen förverkligas. Istället planerare och tidiga byggare av dessa magnifika byggnader såg långt fram, i vetskap om de byggde något fantastiskt, och vi är medvetna om att skapa dessa byggnader skulle ta flera generationers arbete. har idén om katedralen tänkande har tillämpats på en rad olika områden. Några tittar på mest framgångsrika religioner som har inletts av dem som hade ett ideal eller vision av hur religionen skulle lyckas långt efter de var borta. Människor som utforskade första nya länder kan ha sett ut mot utvecklingen i dessa länder långt in i framtiden. Explorers av rymden är inte bara där för att titta på ett specifikt objekt, utan också för att ytterligare den vision som vi får en dag resa, och kanske kolonisera andra planeter. Även en familj kan använda katedralen tänkande med tanke på hur åtgärder i detta kommer att påverka kommande generationer, och definitivt stadsplanerare, miljöaktivister och många andra grupper tänker inte bara för idag, men under många år från idag. I näringslivet, som omfattar katedral tänkande innebär ofta att bygga en vision. Visionen om bolaget inte är en redogörelse för sina direkta mål, utan snarare ett mycket långsiktigt mål och en idealistisk syn på hur bolaget kommer att drivas i fem, tio, tjugo eller femtio år. Sådan vision uttalanden inspirera människor att sträva efter något som de inte riktigt når, åtminstone inte omedelbart, men att de alltid bör arbeta mot.

Cathedral tänkande i näringslivet är inte nödvändigtvis så stor, massiv eller generationsskifte som dess ursprungliga bygga i det medeltida samhället. En vision kan bara diagram loppet av ett företag under ett decennium. Ändå tidiga åtgärder i företaget bör betraktas som "om stenar" eller grunden för denna vision.

Människor kan använda katedralen tänkande när rita ramen för deras egna liv, livet av sina barn eller deras ekonomiska välstånd när de går i pension. Du kan även hjälpa barn, som ofta är utmärkt på domkyrkan tänkande, lära sig hur små steg i dag flytta dem närmare sin vision om framtiden. Naturligtvis är framtiden en oförutsägbar och dunkla rum. Så mycket som du kan ha en stor bild i åtanke, kan under vissa omständigheter i livet inte alltid är möjligt för dig att gå i den slutliga riktning du vill. No doubt katedral byggare stött på problem på vägen också, plötsligt stormar, fel i material och motgångar av alla slag.

Men när du skapa en vision, och vad det uttalandet är att du eller ett företag måste ständigt fråga, "Hur har åtgärderna för dagens främja mig mot denna vision?" Om svaren visar att dina åtgärder i dag inte strävar efter att uppnå ett ideal, då är det dags för kurs rättelse eller tid för replotting. Du kan också bedöma om din syn är rimlig eller behöver omprövas.

Människan är fantastisk i sin förmåga att drömma, att planera framåt, och blicka mot framtiden. Tänk på Leonardo Da Vinci föreställning idén att människor att kunna flyga med en full 400 år innan Wright brothers insåg Da Vinci's dream. Men vi får ofta sitter fast i de små detaljerna i dag att hålla oss från "Big Ideas" och sträcker sig efter de idéer som vi vill ha. Vi nöjer vad som är och tror att vi inte kan ändra framtiden. Cathedral tänkande går stick i stäv med de små förströelser idag och antar att vi kan verkligen drömma stora och små insatser i dag, före oss mot otroliga mål och resultat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.