Är jag redo att gifta sig?

Det är aldrig lätt att bedöma hur förberedd du kommer att vara för något liv-förändra händelse: förlusten av en förälder, flytta hemifrån eller till och med gifta sig. Vissa personer kan känna sig helt beredd att gifta sig vid 18 års ålder, för att bara upptäcka hur mycket förtroende, offer och mognad är verkligen engagerade i ett framgångsrikt äktenskap. Andra kanske inte känner dig redo att gifta sig vid 35 år, bara förvånas över sin medfödda skicklighet på att göra ett verk livstid partnerskap. Hur ofta betyder mer än kronologisk ålder är en kombination av känslomässig mognad, självförverkligande och en önskan att gå in i en ny fas av vuxen-nivå ansvar. En del människor skjuta gifta sig förrän de har åstadkommit en rad personliga mål, som bedriver högre utbildning, landning ett entry-level jobb eller inrätta en oberoende livsstil. Gifta sig innan har möjlighet att skapa din egen vuxen identitet kan leda till en atmosfär av bitterhet eller frustration under äktenskapet tidiga år. Det är viktigt att fråga dig själv om du är nöjd med dina prestationer som en vuxen och är beredda att dela ditt liv med en annan person på en liknande resa i självinsikt. Att gifta sig behöver inte betyda att överge dina individuella mål och ambitioner, men det kan betyda att lära sig spela en stödjande roll i stället för bly.

Leva tillsammans utan att den rättsliga fördelarna med äktenskap kan kännas som ett tilltalande alternativ, men ofta skapar fler problem än det löser. Komma gift par erbjuder ett antal skyddsåtgärder inte tillgängliga för par helt enkelt leva tillsammans. Om du har varit i en harmonisk och exklusiv relation för ett antal år, ska du ha utvecklat graden av intimitet som krävs för att gifta sig. Å andra sidan, om du bara har varit inblandade i ett seriöst förhållande i flera månader och du har inte utvecklat en viss nivå av förtroende, kan det vara bra att vänta på att få gifta sig förrän du har klarat ett par stormar som ett par. Att gifta sig kommer inte att trolla spara en problemfylld relation, så var realistisk, om din nuvarande relation fortsätter att gå mycket varm och kall.

Par som har nått en viss nivå av intimitet och förtroende kan kanske diskutera gifta på ett mycket enkelt sätt. De kan öppet diskutera för-och nackdelar av att gifta sig, och även eniga om att de inte är beredda att ta detta steg ännu. Om du och din partner har svårt att ta upp frågan om äktenskapet rationellt, då du kanske måste vänta med att ta ditt förhållande till den nivån. Många par som går in i framgångsrika äktenskap känner att gifta sig var en naturlig utveckling av ett djupare förhållande. Ingen ska gifta sig på grund av familjär eller grupptryck.

Om du tror att du har hittat någon som är synkroniserad med din sanna personlighet och kan behålla ett långsiktigt åtagande, då är du troligen vara redo att bli gift som någon annan du känner. Så länge du inser att äktenskap kräver mycket hårt arbete, en del kompromisser och en djup känsla av tillit, så det finns ingen anledning att vänta med att njuta av fördelarna med giftermål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.