Vad är katolska heliga dagar?

katolska heliga dagar, som också kan kallas festdagar, vissa dagar under varje år att fira andliga ting. Dessa dagar kan fira livet av helgon, apostlar och martyrer, eller kan vara jubileumsmynt av Jungfru Maria. Andra gånger är de firandet av särskilda dagar i livet i Jesus Kristus. Det finns ett stort antal katolska heliga dagar, men dessa kan betraktas som skiljer sig från så kallade heliga dagar skyldighet. Heliga dagar skyldighet finns dagar när du tränar katoliker måste gå i kyrkan. De uppmanas också att inte delta i arbete som skulle störa kyrkobesök. Många katoliker utföra arbete i dessa dagar, men ändå få tid att gå till massa också. Det finns några katolska heliga dagar förpliktelse som är lätta att komma ihåg. Påsk och jul omedelbart kommer att tänka på. Påsken är alltid firas på en söndag, dock. Regelbundna kyrkobesökare sannolikt inte kommer att missa massa. Omvänt Julen firas den 25 december och går till kyrkan på söndagen före eller efter jul inte lyfta skyldighet för kyrkobesök på julafton. Ett undantag finns: om Julen firas på en lördag, kanske en präst ge dispens för deltagarna att inte gå i mässan följande dag, särskilt om de deltar en kväll tjänst. De andra katolska heliga dagar skyldighet omfattar följande:

 • Allhelgonadagen den 1 november
 • Högtiden för Assumption
 • him
 • Epiphany
 • obefläckade avlelse
 • högtid Mary
Det kan finnas andra undersökta dagar heliga och beroende på var du bor, och datumen kan variera i årliga firande av dessa dagar. Många av dem kan flyttas till söndagar före eller efter då kyrkan faktiskt datumen den heliga dagen. Detta är vanligt i olika länder. Ibland kan ett land kommer att hålla en helig dag eller att det är en dag av förpliktelse eftersom det återspeglar om livet på en viktig person i detta land. Vägen St Patrick's Day behandlas i Irland är ett bra exempel på detta. Som tidigare nämnts, inte alla katolska heliga dagar är också dagar skyldighet och det råder förvirring på två av dem. Ash Wednesday, som markerar inledningen av fastan och långfredag är oerhört viktiga dagar för många. Ändå är de inte katolska heliga dagar skyldighet, även om de är heliga dagar. Kyrkobesök är inte obligatoriskt, men många människor säkert i kyrkan under dessa dagar.

heliga dagar är inte unika för katolicismen. Många religioner har dagars särskild vördnad eller dagar av festande. I alla religioner som har heliga dagar, kan tonvikten läggas på andligt återknyta kontakten med grundsatserna för en persons tro.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.