Vad är en lärare Exchange?

Många lärare vill byta klassrum ibland, men begreppet "lärarutbyte" tar det till en annan nivå. Enligt detta program, kan lärare faktiskt spendera tid med det de gör bäst i ett annat land, medan ett surrogat därifrån tar sin plats hemma. I många fall kan det bli, i varje bemärkelse, en klassisk "win-win"-situation. I likhet med många bra saker, naturligtvis, det är byråkrati. Och dem som överväger ett lärarutbyte aldrig bör glömma det faktum att de kommer att leva i ett annat land, inte bara här på besök där. Några av de mest populära utbyten, av uppenbara skäl är mellan länder som talar samma grundläggande språk. Ett undantag kan vara en chans för lärare i främmande språk att fördjupa sig själv i den kultur som går med det språk som han eller hon undervisar. Det är också viktigt att överväga eventuella komplikationer. Om du har ett kritiskt sjuk förälder, till exempel, är det nog ingen bra idé att vara en kontinent hemifrån. Inte heller bör en lärarutbyte ses enbart som ett sätt att fly, men det är en positiv bieffekt.

De flesta lärare organisationer, både för offentliga eller privata skolor, kommer att bidra till att inrätta ett lärarutbyte utan kostnad. Det finns också privata företag som utför samma funktion för en avgift. Som med alla reserelaterade strävan, se till att kolla in en för-betala myndigheten att tillse att det kommer att erbjuda kontinuerligt stöd under din vistelse, och inte bara överge dig i ett annat land. Har en plan lärarutbyte godkännas är inte automatisk, på något sätt, för en sak, måste det finnas en lämplig match. En matteläraren i Los Angeles kanske vill tillbringa ett år i Sydney, Australien, men det kan inte finnas några australiska matematik lärare i stånd att göra en ömsesidig flytta till Kalifornien.

Med detta i åtanke, det är bäst att planera minst ett år framåt. Förstå att även om du kanske inte kan få staden dina drömmar, ibland alternativa val visar sig vara välsignelse i förklädnad. Ändå plockar ett land är inte nödvändigtvis tillräckligt. Om du är en fransk lärare som drömmer om att tillbringa ett år i en lugn by i södra Frankrike, som transplanteras till Paris kanske inte är din kopp te (eller ett glas vin).

Ställ dig själv några svåra frågor innan man inleder ett utbyte. Är du en flexibel person, eller kommer du att bli besviken och förvärras om saker "over there" är inte precis i närheten av ditt nuvarande liv. Eftersom detta är ett utbyte finns två inblandade människor, och det skulle inte vara rättvist att den person som njuter av livet i Montreal att avsluta utbytet eftersom du inte är nöjd i Peking. När det fungerar, kan dock ett lärarutbyte tar dig tillbaka till ditt eget klassrum med förnyad energi och ett nytt perspektiv. Dessutom har du en massa nya bilder att visa din gamla klass.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.