Vad är Avslag Känslighet?

Avslag känslighet är ett psykologiskt tillstånd som kännetecknas av överkänslighet för avslag. Det verkar oftast hos personer med olika neurotiska tillstånd, exempelvis borderline personlighetsstörning, och det kan vara mycket handikappande för personer som lider av det. Behandling av avstötning känslighet integrerar oftast behandling för den underliggande neurotiska tillstånd prata med terapi för att diskutera och arbeta genom uppfattningar av avstötning och ovärdighet. Någon med avstötning känslighet tenderar att vara extremt känslig för avslag, ofta uppfattar avvisning när det är ingen. Till exempel, när han hörde att en grupp av vänner har gått ut utan att hon, en kvinna med avstötning känslighet kan tycka att vänner inte gillar henne, när detta inte är fallet. Hennes uppfattning om avslag kan dock leda henne att bli arg eller aggressiv och därmed sätta stress på sin relation med sina vänner.

Personer som lider av avvisande känslighet även lider av en onormal mängd rädsla i situationer där förkastande är en möjlighet. De kan vara mycket ledsna över tanken på att be någon på en dag, till exempel, eller tanken på att träffa nya människor. Denna förväntan kan skapa en självuppfyllande profetia, när personen med avstötning känslighet beter sig konstigt, vilket skapar en situation där han eller hon avvisas, som bekräftar tidigare farhågor. När det gäller själva avslag, personer med avstötning känslighet tenderar att överreagera, ibland ganska våldsamt. Förutom att vara obehaglig för alla inblandade, kan denna överreaktion också arbeta för att skapa en självuppfyllande profetia där avslag har erfarenhet och om igen som medlemmar av personens sociala grupp veta att han eller hon är instabil.

Även om du kanske tror för avstötning särskilt i betydelsen romantiska avslag, kan förkastas känslighet strejk också människor när de interagerar med klasskamrater, arbetskamrater och andra. Det är inte heller begränsad till personer i maktlösa positioner, avvisning Känsligheten är så stor risk att träffa en blyg 16-årig flicka som det är att plåga en 50 år gammal professor. Ofta är människor medvetna om hur allvarligt påverkar avslag känslighet sina liv tills de börjar få behandling för det, orsakar deras uppfattning av världen radikalt skift.

När man arbetar med någon som har förkastats känslighet, kan det vara bra att komma ihåg att till synes oförargliga åtgärder kan uppfattas som förakt. Det är ibland bra att betona att något är inte ett avslag om du känslan att någon verkar upprörd av den. Om du har nära till någon med dessa förutsättningar, kan du uppmuntra honom eller henne att söka terapi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.