Vilken är den mest populära religionen?

mest populära religionen i världen är kristendomen. Uppskattningar tyder närvarande finns ungefär två miljarder praktiserande kristna. Ungefär hälften av dessa är katoliker, och de flesta delar av andra kristna religioner inkluderar protestanter och anglikaner. Sammanlagt ungefär 33% av dem i världens praktiken den kristna religionen i någon form.

Islam kommer in som den näst mest populära religionen i världen, med ungefär en miljard medlemmar. Vissa muslimska folk hävdar att det finns faktiskt mer praktiserande muslimer än praktiserande kristna. Detta beror på hur man definierar ordet "öva. " En person som citerar hans /hennes religion som kristendomen inte kan, till exempel besöker kyrkan regelbundet. Detta för att en muslim kan te sig som underlåtenhet att utöva en religion. Detta för att de kristna kan endast verka ett godtagbart sätt att praktisera sin tro. I USA, däremot, är religionen islam den snabbast växande religionen. Ungefär 80% av moskéerna i USA byggdes under de senaste 20 åren. Dessa moskéer byggdes inte för muslimska invandrare i första hand, men för dem som konverterar födda i USA. Visst en ökad invandring av människor som är muslimer har ökat antalet muslimer i USA. Dock har invandringen till USA av människor i den muslimska religionen avtagit sedan 9 /11. Den tredje största gruppen av befolkningen anses vara icke-religiös. Ungefär en miljard människor inte anser sig ha regelbundet praktiken någon religion, eller att vara ateister. Detta är faktiskt en heterogen grupp, inklusive agnostiker. Ateister utgör endast en liten del av en miljard. Många är helt enkelt osäker på vad religion är den rätta för dem, och också kan ha problem med organiserad religion i allmänhet.

Om 900 miljoner människor praktiken den hinduiska religionen. Både konfucianismen (ibland kallad traditionell kinesisk religion), och buddistisk religion som utövas av närmare 400 miljoner människor varje. Inhemska religioner och afrikanska traditionella religion som praktiseras av cirka 300 miljoner och 100 miljoner människor, respectively. Antalet minskat till 10 miljoner för religioner som följer.

De tio viktigaste är följande:
1. Christianity
2. Islam
3. Icke-religiösa
4. Hindu Religion
5. Kinesiska traditionell religion
6. Buddhist Religion
7. Primal eller Indigenous Religion
8. African Tradition Religion
9. Sikhism
10. Juche


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.