Vad kan jag hitta på en Second Hand Store?

Bläddra på en second hand butik, eller kanske mer korrekt, en secondhand butik, kan vara ett härligt sätt att tillbringa en eftermiddag. Du kan hitta nästan allt du kan vara ute efter, vanligtvis på en stor affär. Vare sig du letar efter vintage kläder för en kostym parti, dorm möbler för din college student, eller en favorit leksak från barndomen, kolla in ditt grannskap second hand butik. Du kan bli glatt överraskad vid olika föremål som du hittar. Den vanligaste typen av second hand butik är en allmän handelsvara butik såsom goodwill. Frälsningsarmén och andra välgörenhetsorganisationer kör ofta sparsamhet affärer också, så fråga runt för att ta reda på vilka butiker är öppna i ditt område. Denna typ av butik är -/mån helt med donationer från samhället, och varor som erbjuds är lika varierad och ovanliga som vad du kan hitta på en loppmarknad. De bär i allmänhet kläder, leksaker, böcker, linne hushåll och inredning, och ofta gör one-of-a-kind handgjort objekt som du inte hittar någon annanstans. Vissa butiker kan sälja camping-och sportutrustning, medicinsk utrustning, eller någon variation av diverse objekt som har donerats.

Inlämning affärer och loppmarknader fungerar lite annorlunda än välgörenhet butiker. Ägaren av butiken ger byggnaden och säljpersonal, då hyrorna monter utrymme till personer som har saker att sälja, men vill inte ha besväret med att köra en loppmarknad eller släpper ut en tidningsannons. Försäljningen vinsten delas mellan innehavaren och den enskilde säljaren, så priser på sändning affärer tenderar att vara lite högre, men kvaliteten på de varor tenderar att vara större också. Loppmarknader, och en del butiker sändningen, kan Varuhusen butiker med ett brett utbud av produkter att tillgå, men många sändning butiker väljer att specialisera sig på en typ av varor.

specialbutiker är ett bra ställe att se om du vet exakt vad du söker efter. Innehavare är mycket kunniga om sin specialitet, och kanske kan hitta din post från en annan återförsäljare om de inte har det i sin affär. Antika möbler är ofta säljs i specialbutiker, samlarföremål och minnessaker är vanligt förekommande här. Andra typer av special second hand-butiker kan omfatta barnkläder butiker, används bokhandlar som verkar på kontanter eller handel, secondhandbutiker musik och sportartiklar återförsäljare. Variationen är oändlig, bara be dina vänner och grannar för att ta reda på vad skatten kan finnas i ditt närområde.

När du handlar på en begagnad butik, finns några sista tips att tänka på. Nästan alla second hand-butiker har en "ingen återbetalning" policy; varor säljs i befintligt skick, så det är upp till köparen att noggrant undersöka varan för skada innan du köper den. De antika och samlarvärde marknader är mättad med förfalskningar, kopior och förfalskningar, om du är osäker på om en viss del är giltig, är det klokt att göra lite efterforskningar först. Om pjäsen är utomordentligt sällsynta eller dyra, alltid fråga en expert eller en värderingsman innan du köper. Till sist, när du hittar ett objekt som du bara måste ha, kom ihåg att priserna på second hand-butiker ibland är förhandlingsbara, så var inte rädd att be om ett lägre pris, och du kan gå ut med ett riktigt kap!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.