Är det fel att byta en gåva jag fått?

Vid något tillfälle har de flesta fått nog en gåva att de antingen inte ville eller inte behöver. Om det var en tröja i en färg som var helt fel av hy eller en målning som krockade med mottagarens heminredning, väljer vad du vill göra med en olämplig gåva är ofta ett problem. För många människor, däremot, är det bäst att lämna tillbaka eller byta en gåva som har missat märket.

Svaret på om det är fel att byta en present beror på vem som tillfrågas. Det kommer alltid att finnas traditionalister som tycker att en gåva som ett tecken på kärlek eller uppskattning bör behållas, oberoende av om objektet behövs eller ville av mottagaren. Det är svårt att argumentera, men att det skulle vara moraliskt fel att byta en klänning som är två storlekar för små eller returnera ett exemplar av en bok som redan ägs till bästsäljare mottagaren har varit döende att läsa. Dessutom har om personen som gav gåvan bifogade en gåva kvitto, det är säkert att säga att han eller hon inte tar illa upp om gåvan byts ut mot något som är bättre anpassade till mottagarens smak. Självklart, om sårade känslor är ett bekymmer, kan konkursförvaltaren begära alltid givaren vad han eller hon skulle föredra att ni gör med gåvan. Innan han återvände eller utbyta en gåva, är det bäst att kontakta butiken fråga om sin politik i förväg. Vissa butiker tillåter bara återkommer eller utbyten med ett kvitto. Andra kräver att alla returer och byten göras inom en viss tidsperiod, t. ex. 90 dagar efter det första köpet. Normalt folk har lättare att om de hoppas att byta en present till en liknande post eller lagra kredit. Få ett kontant bidrag för en gåva är ofta en svår uppgift.

Eftersom många butiker har skärpt sin politik för kunder som vill återvända eller presenter utbyte av praxis av "regifting" blir allt vanligare. Ska du ge bort en person som fått till någon som han eller hon anser skulle mer uppskatta objektet kan vara ett bra sätt att göra det bästa av oönskade eller onödiga presenterar när det är omöjligt att byta en present. Det är viktigt att komma ihåg att endast poster som är i nyskick bör regifted. Det är också en bra idé att rewrap gåvan och se till att den inte oavsiktligt regifted till den person som ursprungligen gav närvarande i fråga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.