Vilka olika typer av adressböcker?

Vi lever i dataåldern. Eftersom vi lagrar flesta av våra viktiga kontaktuppgifter på våra mobiltelefoner, datorer, Björnbär, Treo och Palm Pilots, många av oss har ingen användning för adressböcker. Detta skulle vara ett misstag. Hårddiskar kraschar och mobiltelefoner blir missriktad. Vad händer om det är en nödsituation och du kan inte komma åt en viktig kontakt elektroniskt? Det är bäst att skriva in all information till en adressbok för säkerhetskopiering.

De flesta adressböcker har samma kännetecken, flera sidor med flikar med en annan bokstav i alfabetet tryckt på varje flik. Några tomma sidor kan hittas mellan varje tabbed bokstäver sida att skriva in namn och adresser. Varje sida har utrymmen avsedda för namn, adresser, telefonnummer, faxnummer, mobiltelefonnummer, e-postadresser och webbsidor. Bra adressböcker kommer att ha gott om utrymme att skriva in all nödvändig information. Var noga med att köpa en som inte bara är estetiskt tilltalande, men funktionell, med tillräckligt utrymme för att skriva in all information som du anser nödvändiga. Adressböcker finns i flera olika utföranden. Vissa liknar mini-pärmar och andra ser ut som små anteckningsböcker eller tidskrifter. Var och en är tillräckligt stor för en vanlig människa att skriva ett par hundra namn och adresser, och en del även har utrymmen att notera födelsedagar, bröllopsdagar och annan relevant information. Om du har en stor krets av vänner, släktingar och medarbetare, du förmodligen vill hitta adressböcker som tillåter extra sidor att läggas till vid behov. Binder typ adressböcker fungerar bäst för detta.

Busy befattningshavare kan föredrar att använda Rolodex-en liten, rund register, där man bara måste vända ett hjul för att få adresskortet han letar efter rotera mot honom. Förmånen av Rolodex är att korten kan enkelt läggas till eller tas bort. För chefer på språng, Filofaxes, bindemedel system som inte bara innehåller detaljerade adressböcker, men även datum böcker, anteckningsblock och andra nödvändigheter, skulle kunna fungera bäst. Det finns klara fördelar med att använda böcker papper adress. Till exempel batterierna tar slut och makt kan vara avstängd under dåligt väder. Det är bäst att ha information som är lätt tillgängliga. Ibland är det bara snabbare och enklare att öppna en låda sidobord och dra ut en adressbok än picka genom en kontaktlista på en mobiltelefon eller iPod. Som gillar att vänta på en långsam dator att starta upp för att finna en viktig adress?

För att ha information till hands, det finns inget som gamla hederliga adressböcker . Varför inte hålla en hands utifall?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.