Vad bör jag veta om pappåtervinning?

pappåtervinning är ett mycket enkelt och effektivt sätt att hjälpa miljön och minska avfallet. Det finns några saker du bör veta om pappåtervinning, tillsammans med några tips för att göra processen enklare. Tillsammans med alla andra återvinningsbara objekt såsom plast, glas och aluminium, bör du göra kartong del av din vecko-eller månadsvis återvinning. Det finns två typer av kartong som kan återvinnas: wellpapp, vilket är vad flesta förpackningsmaterial är gjord av, och kartong. Kartong är inte riktigt kartong, och är en lägre kvalitet papper som normalt finns i spannmål lådor, askar sko och lådor vävnad. Kartong är ofta gjord av återvunnen wellpapp. Wellpapp består av tre skikt-en bit av vågformade, eller wellpapp, kartong inklämt mellan två bitar av platt kartong.

pappåtervinning kan göra stor skillnad. Över 90% av paketen transporteras i USA levereras med kartonger. Enligt återvinning webbplatsen Earth911, "återvunnen kartong endast tar 75 procent av den energi som behövs för att göra ny kartong och minskar utsläpp av svaveldioxid som bildas vid tillverkning av massa av trä träd. Återvinning en ton kartong sparar nio kubikmeter av deponier utrymme och 46 liter olja. "

Papp är till sin natur blir miljövänligare, eftersom den kan behandlas med giftfri trycksvärta och behöver inte vara blekt. Kartong tillverkas av virke industrins biprodukter, till exempel sågspån och flis. Papp är regelbundet återförs-cirka 70% av alla tillverkade wellpapp återvinns och omvandlas till nya papp eller kartong.

Det finns vissa typer av kartong som inte bör återvinnas. Dessa inkluderar pizzakartonger, på grund av fett, eller våt kartong, som blir mögliga snabbt och kan inte användas. Varje kartong med fett eller fläckar olja bör inte återvinnas. När du förbereder din pappåtervinning, se till att tömma lådor av plast eller skum jordnötter. Flesta återvinning centers begära att pappåtervinning är tillplattad eller packas och placeras i en papperspåse eller bunden med ett snöre. Forskning kraven på din återvinningsstation, några kartong kan lämnas in med dina papper för återvinning, medan andra måste hållas åtskilda.

Om du är osäker om återvinna kartong, sökmotorer på nätet kan ge dig information efter att ha lämnat ditt postnummer. Du kan också tänka på kreativa sätt att återanvända en kartong, som att använda kartonger på nytt paket och försändelser eller för användning i trädgården. Barnen också kan använda kartong för konstprojekt. Det är viktigt att göra din del för att minska deponering av avfall och föroreningar, och pappåtervinning är ett enkelt sätt att göra en stor skillnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.