Vad är ett Marina?

En småbåtshamn är en anläggning som är bättre lämpad för små båtar och rekreation båtfarare. Marinas består av bäcken eller skyddade hamnar som är försedda med utrustning anpassad för användning av små vattenskotrar. De kan innehålla en mängd bekvämligheter. Småbåtshamnar kan ges av kommuner, privata organisationer eller till enskilda. Användningen av småbåtshamnen kommer vanligtvis med en avgift som kan variera beroende på vilken typ av tjänster som någon vill använda. Vissa småbåtshamnar kan ha speciella svårigheter priser eller kan donera några bäddar till välgörenhetsorganisationer som grupper som tar missgynnade barn på seglatser. En av de viktigaste tjänsterna i en småbåtshamn är förtöjning. Människor kan hyra ett utrymme längs en brygga eller boj för förtöjning av en båt när den inte används. Vissa småbåtshamnar erbjuder liknande tjänster, exempelvis torrlagring för tider då människor inte kommer att använda sina båtar för en stund, slipar eller kranar för att få båtarna i vattnet, och så vidare.

en småbåtshamn också ofta har tjänster liksom bensinstationer station, butiker som lager grundläggande marina tillbehör, reparera anläggningar och verksamheter. Marinas kan också ha restauranger och rekreationsmöjligheter för bruk av medlemmar och besökare, och en del även har funktioner som biluthyrningsfirmor som kan ansluta nu seglare med hyrbilar, concierge skrivbord som erbjuder tjänster såsom hotell och restaurang, kemtvätt, och så fram, tillsammans med medicinska kliniker för grundläggande medicinska behov.

Personer som vill lägga till i en småbåtshamn regel måste du betala en avgift för dockning som baseras på hur länge dockning. I vissa fall kan marinor har överenskommelser med anläggningar i närliggande områden, medlem i god ställning i Yacht Club A, kunde till exempel lägga till i Yacht Club D gratis för en dag. Tjänster som torrlagring kostar oftast extra, vilket återspeglar mer arbete på den del av småbåtshamnen personal.

Marinas brukar också erbjuda säkerhetstjänster. Anläggningen kan vara bevakad, och oftast har kameror och andra säkerhetsfunktioner som är utformade för att skydda marina medlemmar. Detta kan vara en välkommen fördel för människor som oroar sig för stöld eller skadegörelse, och folk som sover på sina båtar under natten kan också uppskatta förekomsten av en vakt som kan agera snabbt om ett hot mot säkerheten uppträder. På ett minimum, en småbåtshamn oftast säkrade med portar till vilka endast medlemmar har nycklar att hålla obehörig åtkomst till ett minimum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.