Vad är en Hull?

Skrovet är den grundläggande strukturen i en båt som inte omfattar en master (om någon), rigg, ärligt konstruktioner eller tillbehör av något slag. Oftast är det böjd längs botten, i vinkel mot fören (främre) och något kvadrat i aktern (bak). Finns flat botten båtar och olika fören och aktern former, men de flesta skrov är speciellt konstruerade med hydrodynamiska överväganden som beskrivs ovan.

Oavsett vilket skrovet används kommer alla vattenskoter skapa en båge våg som de igenom vattnet. Vid låga hastigheter, är detta en relativt icke-faktor, men vid högre hastigheter blir bågen vågen större och större och båtarna kommer att försöka klättring det. Vissa båtar är inte byggda för att rida en båge våg och kommer att vara djupt i tråg av sina egna vågor, medan andra är medvetet utformade för att åka upp bågen vågen och flytta ovanpå det, medan andra skrov kommer bara delvis stiga upp. Därför finns det tre grundläggande skrov mönster. är Den första typen kallas ett deplacement-skrov. Varje båt denna design genomdriver i vatten tränger undan vattnet på en volym som motsvarar båtens vikt. När den högre hastigheten uppnås och bågen våg är av tillräcklig storlek, kan den deplacerande skrov inte stiga upp för att rida på vågen och är därför begränsad i hastighet. Längre skrov av förskjutningen typ kan nå högre hastigheter på grund av deras större tyngd som i sin tur flyttar en större mängd vatten. Att beräkna en teoretisk top-end hastighet sådan skrovform, hitta kvadratroten av fartygets längd. Multipliceras med 1,34. Denna siffra är beräknad toppfart fartyget kan nå, mätt i nautiska miles per timme (knop). är den andra typen av skrovet kallas en planande skrov. Denna typ av skrov är byggd för att rida upp och ovanpå den större bågen vågen skapas av högre hastigheter. När båten stiger till plan, som tidigare den energi som krävs för att driva vattnet undan är repurposed i rörelse framåt ovanpå vattnet. Vid drift med en sådan hastighet, det hyvling-skrovet tränger undan mindre vatten än sin egen vikt. För det mesta, grundläggande konstruktion funktion som gör att planering finns i form av bottenyta skrovet. Det är vanligtvis mindre avrundad än den deplacerande skrov mönster. En tredje typ av skrovet är en hybrid av de båda fallen och är känd som en semidisplacement skrov. Denna typ av skrov kan lyfta båten till en mittplan, men kan man inte uppnå en verklig planande läge. veta vilken typ av skrov är bäst krävs kännedom om de fördelar och nackdelar med varje. Displacement mönster är typiskt säkrare, bränslesnålare och lättare att hantera i hårt väder och gropig hav. Freighters är ett bra exempel på ett deplacerande skrov i praktiken. Planande skrov mönster är snabba, mindre effektiva med bränsle, och fungerar bäst på lugna vatten. Motorbåtar och förare är bra exempel på denna typ.

Semidisplacement skrov är blandningen av de två. De är inte lika snabb som en planande skrov och inte så bränslesnåla ett deplacerande skrov men de kan gå fortare än de senare och hantera grövre hav än det förra. Recreational cruisers är bra exempel på denna typ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.