Vad är ett fordon Auktion?

En auktion är försäljning och köp av objekt via budgivning. Ett fordon auktion är en auktion som specialiserat sig på försäljning och köp av fordon som bilar, båtar och motorcyklar. Bilauktioner är den mest populära av de tre. Det finns två huvudsakliga typer av auktioner, öppen budgivning och tyst auktioner. Innan starten av en öppen budgivning auktion har köparen möjlighet att se över de poster som finns att köpa. Fordon ofta uppradade med sina huvor och dörrar öppna. Detta gör att eventuella köpare att kontrollera fordonens motorer, liksom deras interiörer. Varje fordon har tilldelats ett parti nummer. När ett fordons partinumret kallas, är det antingen skjutas eller kördes till ett centralt område för budgivning sker.

Under ett fordon auktion, skall auktionsförrättaren agerar som ombud för säljaren. Han kommer att ropa ut priserna och köparna kommer att antingen höja sin hand, eller paddlar, som visar om de är villiga att betala priset som föreslås. Auktionsförrättaren kommer att erkänna varje köpares bud. Budgivningen avslutas när ingen av de övriga köparna är villiga att betala mer än den sist erkänner erbjudandet. Auktionsförrättaren kommer sedan att acceptera det högsta budet, och förklarar att objekt har sålts till köpare. Ibland kan säljaren kräva att ett minimipris som skall betalas för ett fordon. Om detta är fallet, då han kan ställa in en reserv pris. Om detta pris inte uppfylls under budgivning, har ägaren rätt att återkalla produkten och fordonet inte säljs.

Under en tyst fordon auktion budgivare fortfarande tillåts att inspektera varje parti, men bud är skrivna på en bit papper och placeras i en låda bredvid objektet. Ibland dessa auktioner sker i omgångar. I slutet av varje runda, är förtecknas anbuden och placeras bredvid objektet, vilket ger köparna möjlighet att titta på anbuden och besluta om de vill bjuda igen och till vilket belopp.

Internet-auktioner igång 1995. Online-auktioner har förändrats starkt hur objekt säljs. Fordon auktioner är ganska vanliga på Internet. Köpare kan begära mer information om objektet till salu, eller tillse att se objektet. Budgivningen metod är närmare en tyst fordon auktion på grund av att anbudsgivaren inte har någon faktisk kontakt med auktionsförrättaren eller säljaren under anbudsförfarandet.

I USA kan regeringen gripa ett fordon på grund av ägarens brottslig verksamhet eller obetalda skatter. Bilar som beslagtas på detta sätt är ofta likvideras i ett fordon auktion. Köparna kan normalt köpa dessa objekt till ett pris långt under marknadsvärdet. Regeringen fordon auktioner förekommer i varje stat och kan också lätt att hitta genom att söka på nätet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.