Vad är en momentomvandlare?

momentomvandlare är en mekanisk anordning, som huvudsakligen används i bilar, överföringar som den roterande kraft som genereras av ett fordons motor sändning. Det är en del av familjen av mekanismer som kallas vätskekopplingar , som använder hydraulisk vätska att överföra mekanisk energi. Momentomvandlare installeras i automatiska växellådor och gör jobbet en koppling skulle göra i en manuell växellåda, som innebär att skapas genom motorn som skall distribueras till hjulen.

momentomvandlare består av tre mekaniska delar-en pump, en turbin och en stator. Pumpen är ansluten till direkt till motorn och snurrar med samma hastighet som motorn. Inuti pumpen är många fenor, vilket, som pumpen snurrar, direkt hydraulvätska utåt till turbinen. Turbinen snurrar sedan till nästan samma hastighet som motorn, men i motsatt riktning. Den spinning av turbinen gör att överföringen till rotera och driva hjulen. Den hydraulolja lämnar turbinen i centrum, går i motsatt riktning mot hur det var ansträngt av pumpen. I det här läget, statorn, vilket är lika beläget i centrum av omvandlaren, omvänd riktning vätskan en andra gång. Detta ökar i hög grad effektiviteten i den övergripande utformningen, men endast sker i relativt låga hastigheter. Beroende på exakta specifikationer av momentomvandlare, börjar statorn att åka snålskjuts på en viss hastighet, eftersom pumpen och turbinen börjar röra på nästan exakt samma hastighet, och vätskan inte ändrar riktning.

One särskild fördel momentomvandlare har under en konventionell vätska koppling-och vad gör den idealisk för användning i automatiska transmissioner-är det faktum att den kan föröka mängden vridmoment den genererar som motorn ger mer kraft. A real-world exempel på detta är jämförelsen mellan relativt lätt tryck som måste tillämpas på ett bromspedalen för att hålla bilen stilla medan tomgång, jämfört med det ökade tryck som behövs för att hålla den stilla när gasen är också tillämpas. Vid mycket låga hastigheter vridmoment kan multipliceras två eller tre gånger av en momentomvandlare.

En av de stora nackdelar med att momentväxlar, i motsats till normal vätskekopplingar, är att, med tanke på hur pumpen och turbinen aldrig snurra i exakt samma hastighet, viss makt är alltid bortkastade. Detta, tillsammans med sin typiskt tjockare, är skälet till att manuellt växlade bilar tenderar att bli bättre bränsle körsträcka än med automatisk växellåda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.