Vad är en cargo transport?

Varutransporten är en form av transport som är konstruerade för att förflytta gods från en plats till en annan. Även känd som godstransporter, är godstransporter vanligtvis används för att flytta produkter som är avsedda för kommersiell försäljning, även om saker som e-post kan också betraktas som last för transport. Det finns ett antal olika typer av godstransport tillgänglig för både privatpersoner och företag, allt från ett paket leveransservice används för att flytta produkter från företag till slutkonsumenter en fartygslinje som bär hela containrar med varor från en hamn till en annan.

Människan har gått last från plats till plats i tusentals år, genom ett sortiment av medel. Möjligheten att flytta kommersiella produkter mellan orter underlättar handel mellan samhällen och nationer, eftersom produkter som kan användas av en gemenskap levereras ut från den plats där de produceras och till en plats där de behövs. Last kan omfatta allt från kryddor till bilar avsedda för konsumenter, tillsammans med grundläggande komponenter som kommer att levereras till tillverkare för montering av produkter.

Cargo transporterna kan ske på land, i luften eller till sjöss. Lufttransport tenderar att vara snabbast, och kan användas för produkter som behöver flyttas bråttom. Det är också den dyraste, som underhåll och flygande fraktflyg kan vara ganska dyra. Landtransporter används för att flytta runt produkter inom ramen för en kontinent eller nation, med last som reser med tåg eller lastbil, medan sjötransporter används för att flytta gods över havet. Last kan också flyttas mellan olika hamnar på samma kontinent till sjöss, eftersom detta kan bli billigare eller bekvämare än att transportera varor på land.

Freight företag som erbjuder tjänster för godstransporter kan arbeta uteslutande med företag, eller de kan förlänga tjänster till privatpersoner. Volym, vikt och typ av produkt som levereras är alla faktorer som kan påverka kostnaden för godstransporter. Exempelvis färskvaror är dyrare att transportera eftersom de kräver klimatanläggning och de måste flyttas snabbt. Företag kan få rabatt för att fylla en hel transportbehållare med objekt, eller för att arbeta med ett annat företag för att generera en containerload av produkter. Produkter som måste hanteras för hand eller med särskild omsorg, såsom verk av fin konst, kommer också att innebära extra avgifter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.